Middelbrand GDA (9)

Gouda, 10 september 2014

Tegen 16:00 op woensdagmiddag werden politie en de brandweer van Gouda & Reeuwijk opgeroepen voor een gebouwbrand aan de Lanseloetstraat in Gouda. Binnen enkele seconden werd de brand opgeschaald naar middelbrand. Ook werden vrijwel direct twee ambulances opgeroepen.

Ter plaatse bleek er in een portiekwoning op de bovenste etage een korte maar hevige brand te hebben gewoed. Een kwartier na de melding kwam er ‘slechts’ nog lichte rook uit de woning. Wel was aan de voorzijde van de woning de volledige gevel weggeblazen. Vermoedelijk is de brand in een slaapkamer begonnen. In totaal werden vijf omliggende woningen ontruimd. De eigenaar van het in brand staande huis kon zelf naar buiten komen, wel is er een moeder met haar kind van een balkon gered door de brandweer. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, hier zal onderzoek naar worden gedaan. Uiteindelijk is er gelukkig niemand gewond geraakt waarna beide ambulances weer retour konden.

Door de brand zijn voorlopig in ieder geval drie woningen onbewoonbaar. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de schade in kaart te brengen. De brandweer heeft nog lange tijd nageblust en metingen naar de CO concetratie uitgevoerd. Als dit klaar is zal de open gevel worden dichtgetimmerd waarna de brandweer retour kan.

Foto’s: Marco van Bemmel & Rob de Jong

Video: Rob de Jong

Lanseloetstraat GDA (1)

Middelbrand GDA (1) Middelbrand GDA (2) Middelbrand GDA (3) Middelbrand GDA (4) Middelbrand GDA (5) Middelbrand GDA (6) Middelbrand GDA (7) Middelbrand GDA (8) Middelbrand GDA (10) Middelbrand GDA (11) Middelbrand GDA (12) Middelbrand GDA (13) Middelbrand GDA (14) Middelbrand GDA (15) Middelbrand GDA (16) Middelbrand GDA (17) Middelbrand GDA (18) Middelbrand GDA (19)Lanseloetstraat GDA (2) Lanseloetstraat GDA (3) Lanseloetstraat GDA (4) Lanseloetstraat GDA (5) Lanseloetstraat GDA (6) Lanseloetstraat GDA (7) Lanseloetstraat GDA (8) Lanseloetstraat GDA (9) Lanseloetstraat GDA (10) Lanseloetstraat GDA (11) Lanseloetstraat GDA (12) Lanseloetstraat GDA (13)

Cookievoorkeuren wijzigen