Warmond, 31 augustus 2014

Vanavond omstreeks tien over zes worden de brandweer korpsen van Warmond en Leiden met de autoladder opgeroepen voor een schoorsteenbrand in de Dorpsstraat in Warmond.

Bij de brand kwam heel veel rook vrij en hierop is de brandweer gebeld, bij aankomst van de brandweer was de rook alweer verdwenen. De brandweer heeft toen wet behulp van de ladderwagen het dak en de isolatie rondom de schoorsteen gecontroleerd, gelukkig woedde de brand niet in het dak.  De brandweer heeft toen de brand in de schoorsteen de das om gedaan met de ramoneur. De asresten welk door de schoorsteenpijp naar beneden vielen door het ramoneuren zijn met een speciale deken opgevangen.Het was voor de ladderwagen wel wat krap in de Dorpsstraat maar gelukkig kon de klus wel geklaard worden.  Hierna kon de brandweer weer inpakken en kon men retour kazerne.

De politie heeft tijdens de inzet van de brandweer de Dorpsstraat voor al het verkeer afgesloten.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen