Warmond, 31 augustus 2014

Vanavond omstreeks half één zag de politie tijdens een surveillance ronde op eiland Koudenhoorn een grote groep jongeren zitten.

Deze jongeren dronken onder andere bier en andere alcoholhoudende dranken, mede hierdoor besloot de politie om hen van het eiland af te sturen. Echter toen de jongeren weg waren bleven er nog verdacht veel fietsen en scooters achter, deze stonden geparkeerd vlak bij de aanlegsteiger naast het recreatie strand. De politie kwam er toen achter dat er een illegaal housefeest gaande was op het naastgelegen eiland de Zwanburgerpolder, de jongeren werden met boten van Koudenhoorn opgehaald en bij het feest op het andere eiland afgezet. Het feest bestond uit twee grote party tenten compleet met dj en disco verlichting.

De politie heeft hierop meerdere eenheden uit de regio en een boot laten komen. Na overleg tussen de organisatoren van het feest en de politie is er besloten om het feest te beëindigen en alle 150 bezoekers weer van het eiland af te halen. De politieboot begeleide de boot welk alle 150 mensen in groepjes van 30 van het eiland afhaalde, deze mensen mochten hierna vertrekken naar huis.

De politie is uren bezig geweest met de ontruiming van het feest, de ontruiming verliep gelukkig goed zonder incidenten. Of er nog stappen tegen de organisatoren worden genomen is nog onbekend. Het materiaal om dit feest te kunnen houden is vermoedelijk met een vrachtwagen naar de gemeentehaven gebracht en toen is het materiaal met boten naar het eiland gevaren zo blijkt uit verklaringen.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen