Brand Reeuwijk (4)Reeuwijk, 31 augustus 2014

De hulpdiensten werden vanmiddag gealarmeerd voor een nacontrole brand aan de Nieuwenbroeksedijk in Reeuwijk. Ter plaatse bleek een voorbijganger brand te hebben ontdekt in het gras langs de weg. Al snel bleek dat het niet zomaar een buitenbrandje was maar dat er brand onder de grond was.

De brandweer had al snel door dat dit te maken moest hebben met de elektriciteitspaal die naast het brandje in de grond stond. De brandweer heeft het brandje geblust door middel van een poederblusser (geschikt voor electrabranden) maar doordat de kabels onder de grond kortsluiting bleven maken, bleef het ook branden en roken. Toen Joulz eenmaal ter plaatse was kon de stroom worden afgesloten en de kabel worden opgegraven. Eenmaal bloot gelegd bleken de kabels helemaal doorgerot te zijn waardoor deze sluiting maakte. Mensen van Joulz spraken er over dat dit zelfs nog een gevolg kan zijn van een scherf van een bom uit de tweede wereld oorlog.

De kabels zijn gerepareerd waarna de stroom er weer opgezet kon worden.

Foto’s: Rens de Haan

Brand Reeuwijk (1) Brand Reeuwijk (2) Brand Reeuwijk (3)  Brand Reeuwijk (5) Brand Reeuwijk (6) Brand Reeuwijk (7) Brand Reeuwijk (8) Brand Reeuwijk (9) Brand Reeuwijk (10) Brand Reeuwijk (11) Brand Reeuwijk (12) Brand Reeuwijk (13) Brand Reeuwijk (14) Brand Reeuwijk (15) Brand Reeuwijk (16) Brand Reeuwijk (17)

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen