Brand Moordrecht (2)

Moordrecht, 29 / 30 augustus 2014

De brandweer van Moordrecht en Gouda werden vanavond samen met de officier van dienst gealarmeerd voor een woningbrand aan het Vijf Akkersplein in Moordrecht. Al snel werd er ook op de Middelweg een Middelbrand doorgegeven. Ter plaatse bleken de meldingen van het Vijf Akkerplein en de Middelweg om het zelfde incident te gaan.

Een woning, officieel gelegen aan de Middelweg, bleek flink in brand te staan. Aan de achterkant van de woning, gelegen aan de Vijf Akkersplein, waren de vlammen goed zichtbaar. Het ging hier om een woning waarbij één bouwlaag half ondergronds was. Hier is de brand naar alle waarschijnlijkheid begonnen. De brandweer heeft direct vanaf meerdere kanten de brand proberen te bestrijden. Ook hebben enkele brandweerlieden het pand vrijwel direct betreden. Niet zonder gevaar want de bij de brand kwam een behoorlijke hitte en een rookontwikkeling vrij. Ook waren er twee ‘explosies’ te horen. Waardoor de harde klappen veroorzaakt werden is niet bekend.

De bewoners van de woning waren veilig maar wel werd bekend dat er nog een kat in de woning zou zitten. Deze kon de brandweer in eerste instantie niet vinden maar toen deze uiteindelijk toch gevonden werd, bleek dat het diertje de brand niet had overleefd.

Na ongeveer een uur kon de brandweer het sein brand meester geven en kon er worden nageblust en geventileerd. Op dat moment werd de schade duidelijk en deze bleek behoorlijk te zijn. De onderste verdieping is nagenoeg helemaal uitgebrand en de verdieping daarboven hard ook ernstige brand, rook en waterschade.

De naastgelegen woningen zijn wel ontruimd en voortdurend door de brandweer in de gaten gehouden. Ook werden hier metingen op CO verricht, welke in een hoge concentratie aanwezig bleek te zijn.

De bewoners en de buren zijn opgevangen. Wanneer deze terug kunnen naar de woningen is onbekend. Salvage is ter plaatse gekomen voor een schade overzicht. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk.

Foto’s & Video: Rens de Haan

Brand Moordrecht (1) Brand Moordrecht (3) Brand Moordrecht (4) Brand Moordrecht (5) Brand Moordrecht (6)Brand Moordrecht (27) Brand Moordrecht (7) Brand Moordrecht (8) Brand Moordrecht (9) Brand Moordrecht (10) Brand Moordrecht (11) Brand Moordrecht (12) Brand Moordrecht (13) Brand Moordrecht (14) Brand Moordrecht (15) Brand Moordrecht (16) Brand Moordrecht (17) Brand Moordrecht (18) Brand Moordrecht (19) Brand Moordrecht (20) Brand Moordrecht (21) Brand Moordrecht (22) Brand Moordrecht (23) Brand Moordrecht (24) Brand Moordrecht (25) Brand Moordrecht (26) Brand Moordrecht (28) Brand Moordrecht (29) Brand Moordrecht (30) Brand Moordrecht (31)

 

Foto’s : Sylvia van Straalen

 

DSC_0132 DSC_0169 DSC_0175 DSC_0180 DSC_0193 DSC_0201 DSC_0211 DSC_0221 DSC_0222 DSC_0231 DSC_0241 DSC_0244 DSC_0257 DSC_0271 DSC_0275

Cookievoorkeuren wijzigen