Auto te water Gouda (8)Gouda, 19 augustus 2014

Even voor half 12 werd er vanuit een flat aan de Julianahof opgemerkt dat een voertuig het water in reed aan de overkant van het Gouwe Kanaal aan de Nieuwe Broekweg. De man aarzelde geen moment en schakelde de hulpdiensten in. Direct werd er een flinke hulpverlening op touw gezet en werd menig brandweerpost gealarmeerd.

Zo kwam Gouda ter plaatse met een tankautospuit, een autoladder en een duikvoertuig. De brandweer van Alphen aan den Rijn assisteerde met eveneens een duikvoertuig en de brandweer van Leiden werd ingezet met een hulpverleningscontainer. Daarnaast werden nog twee ambulances, een traumahelikopter, een brandweer OVD en enkele politievoertuigen ter plaatse gevraagd.

Eenmaal op de Nieuwe Broekweg was het heel even zoeken waar men exact moest zijn, maar die plek kon al snel gevonden worden. Recht voor de in- en uitgang van Voetbal Vereniging Donk stonden bandensporen in het gras richting de waterkant. Direct ging een brandweerduiker te water en begon de zoektocht. Al snel meldde deze dat hij een voertuig op de boven van het kanaal, op zijn kop, had aangetroffen. Het voertuig werd door de duiker binnenstebuiten gekeerd maar hier werd geen persoon meer in aangetroffen. Daarna werd de omgeving van het voertuig afgezocht en hierbij werd door verschillende andere duikers geassisteerd. Na ongeveer een uur zoeken constateerde men dat er op deze plek zich in ieder geval niemand meer in het water bevond. De zoekactie werd gestaakt.

De hulpdiensten kregen hierop het sein inpakken waarna de traumahelikopter weer terug vloog richting vliegbasis Volkel. Ook de ambulances gingen retour en de meeste brandweer ging terug naar de kazernes. De Duikers van Gouda hebben nog even geassisteerd bij het aanpikken van het voertuig omdat de berger hier onmogelijk bij kon.

Nadat het voertuig uit het water was getakeld werd deze afgevoerd naar een opslag. De politie zal de zaak verder in behandeling nemen en sluit niet uit dat bijvoorbeeld diefstal, joyriding of vandalisme de oorzaak is van het te water raken van de auto.

Update politiebericht:

Auto belandt na diefstal in Gouwe

Gouda – Onbekenden braken op dinsdagavond 18 augustus in bij een woning aan de Westerkade. Ze stalen ondermeer een auto. Deze werd kort na de inbraak in de Gouwe teruggevonden, zonder inzittenden.

Hulpdiensten werden door getuigen gebeld toen ze zagen dat een auto in de Gouwe, bij de Nieuwe Broekweg, zonk. Hulpverleners gingen meteen ter plaatse en zochten naar de auto. Vanwege de zoekactie van de hulpdiensten werd het scheepvaartverkeer enkele uren gestremd. Duikers van de brandweer troffen het voertuig onder water aan, zonder inzittenden. Agenten gingen naar de woning van de eigenaar van de auto, aan de Westerkade. Daar bleek al snel dat er sprake was van een inbraak en dat de auto daarbij was buitgemaakt.

Hoe de auto even later te water raakte is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt het voorval en vraagt getuigen om zich te melden. Heeft u iets gezien aan de Westerkade of in de omgeving van de vindplaats van de gestolen auto? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Geeft u liever uw tip anoniem door? Dan kunt u Meld Misdaad Anoniem bellen via 0800-7000. Ook als u andere informatie heeft die mogelijk van belang kan zijn kunt u contact opnemen.

Foto’s: Rens de Haan & Stefan Vermin

Video: Rens de Haan

Auto te water Gouda (1) Auto te water Gouda (2) Auto te water Gouda (3) Auto te water Gouda (4) Auto te water Gouda (5) Auto te water Gouda (6) Auto te water Gouda (7) Auto te water Gouda (9) Auto te water Gouda (10)IMG_4546 (1)Auto te water Gouda (11) Auto te water Gouda (12) Auto te water Gouda (13) Auto te water Gouda (14) Auto te water Gouda (15) Auto te water Gouda (16) Auto te water Gouda (17) Auto te water Gouda (18) Auto te water Gouda (19) Auto te water Gouda (20) Auto te water Gouda (21) Auto te water Gouda (22)IMG_4551Auto te water Gouda (23) Auto te water Gouda (24) Auto te water Gouda (25) Auto te water Gouda (26) Auto te water Gouda (27) Auto te water Gouda (28) Auto te water Gouda (29)

Cookievoorkeuren wijzigen