Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (5)Gouda, 19 augustus 2014

De hulpdiensten werden aan het einde van de dinsdagmorgen gealarmeerd voor een hulpverlening aan de Koningin Wilhelminaweg / Bernhardhof in Gouda. Ter plaatse bleek een incident met een hoogwerker op het Bernhardhof te hebben plaats gevonden.

Een glazenwasser had zijn hoogwerker achter de seniorenflat neer gezet en deze gestempeld. Twee van de vier stempels had hij in het grind gezet waarna de wagen ogenschijnlijk stevig stond. Toen de man op de bovenste verdieping bezig was met zijn werk, zakte de stempel weg in het grind waarna de hoogwerker begon te kantelen. Hij kantelde alleen niet ver, na ongeveer 80 centimeter kwam de hoogwerker met de bak tot stilstand tegen de woning waarna de hoogwerker op twee stempels bleef hangen.

De brandweer heeft de hoogwerker zo goed mogelijk gestabiliseerd zodat deze niet verder kon kantelen. Hierna is vakkundig de man uit zijn benarde positie bevrijdt. De glazenwasser kwam met de schrik vrij.

De brandweer kon hier verder niets meer betekenen en is retour kazerne gegaan. Mogelijk zal de arbeidsinspectie de situatie nog willen bekijken. Hoe de hoogwerker weer op vier wielen komt te staan is nog onduidelijk. Mogelijk zal hier een kraan voor gebruikt moeten worden.

Foto’s: Rens de Haan

Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (1) Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (2)Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (4) Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (3) Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (6) Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (7) Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (8) Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (9) Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (10) Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (11) Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (12) Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (13) Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (14) Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (15) Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (16) Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (17) Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (18) Glazenwasser vast in hoogwerker Gouda (19)

Cookievoorkeuren wijzigen