Boot onder brug (1)Leiden, 13 augustus 2014

Treinreizigers tussen Alphen en Leiden Lammenschans hebben tot 14.30 uur deze woensdag last gehad van een forse vertraging. De spoorbrug in Leiden raakte beschadigd, omdat er rond 11 uur een boot onder de brug klem kwam te zitten. Daardoor konden er lange tijd geen treinen rijden tussen Alphen en Leiden Lammenschans.

Het vaartuig kwam aan het einde van de ochtend vast te zitten tijdens het sluiten van de brug, zegt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail. De politie laat weten dat de brug door een bedieningsfout te vroeg werd gesloten, waardoor het schip klem kwam te zitten. De schipper voer door bij groen licht.

Prorail is de schade nog aan het inventariseren, maar kon meteen al zien dat er ’best wel wat schade is’.

In plaats van treinen, reden er bussen. Reizigers moesten rekening houden met een extra reistijd van een halfuur tot drie kwartier, meldde de NS. Rond 14.30 uur kwam het treinverkeer weer op gang.

Tekst: Leidsch Dagblad

Boot onder brug (2) Boot onder brug (3) Boot onder brug (4) Boot onder brug (5)

Onderstaande foto: Koen Jongen – District 16

Boot onder brug vast

 

Cookievoorkeuren wijzigen