Voertuig te water Benschop (1)Benschop, 10 augustus 2014

De hulpdiensten uit regio Utrecht werden vanavond gealarmeerd voor een voertuig te water aan het Dorp in Benschop. Omdat het hier om een soms wat moeilijk aan te rijden locatie ging, werd besloten om drie duikteams te alarmeren. Hierbij werd assistentie gevraagd van het duikteam uit Hollands Midden post Schoonhoven.

Eenmaal ter plaatse bleek een auto tot aan zijn dak toe in het water te liggen. De bestuurder is naar schatting met zo’n 120 kilometer per uur de kruising over gestoken door het rode verkeerslicht maar raakte door de kleine bocht in de kruising de macht over het stuur kwijt. De auto botste achtereenvolgens op meerdere paaltjes, reed een boompje omver en belandde tientallen meters verder in het water. Omstanders hebben de bestuurder uit zijn voertuig geholpen maar deze nam niet de tijd zijn helper te bedanken, de man sloeg op de vlucht.

Enkele straten verder kon de politie de man aanhouden waarna hij werd terug gebracht naar de incident locatie. Omdat de man niet helder was en niet kon aangeven of er meerdere mensen in het voertuig zaten, werd door twee duikteams de sloot uitgekamd, het derde duikteam (die van Schoonhoven) bleek verder niet nodig en werd ook niet ingezet. In de sloot werd niemand meer aangetroffen. De bestuurder is aangehouden onder verdenking van het rijden onder artikel 8 (rijden onder invloed) en het verlaten plaats ongeval.

Toen de brandweer eenmaal uitgezocht was kon de berging van start, hier hebben de duikers van de brandweer dan nog wel even bij geholpen. Toen de auto eenmaal op het droge stond was duidelijk te zien dat het voertuig aan alle kanten objecten had geraakt. Het voertuig is total loss. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen. De politie doet verder onderzoek naar het ongeval.

Foto’s: Rens de Haan Voertuig te water Benschop (2) Voertuig te water Benschop (3) Voertuig te water Benschop (4) Voertuig te water Benschop (5) Voertuig te water Benschop (6) Voertuig te water Benschop (7) Voertuig te water Benschop (8) Voertuig te water Benschop (9) Voertuig te water Benschop (10) Voertuig te water Benschop (11) Voertuig te water Benschop (12) Voertuig te water Benschop (13)

 

Het paaltje, hieronder in beeld, werd als eerste geraakt.
De felle lamp op de achtergrond is de plek waar de auto in het water kwam.

Voertuig te water Benschop (14) Voertuig te water Benschop (15) Voertuig te water Benschop (16) Voertuig te water Benschop (17) Voertuig te water Benschop (18) Voertuig te water Benschop (19) Voertuig te water Benschop (20) Voertuig te water Benschop (21) Voertuig te water Benschop (22) Voertuig te water Benschop (23) Voertuig te water Benschop (24) Voertuig te water Benschop (25) Voertuig te water Benschop (26) Voertuig te water Benschop (27) Voertuig te water Benschop (28) Voertuig te water Benschop (29) Voertuig te water Benschop (30)

 

Cookievoorkeuren wijzigen