Zaterdag, 9 augustus 2014

Vanmiddag omstreeks half zes kreeg de brandweer van Sassenheim en Lisse met de ladderwagen melding van een gebouwbrand op de Rondtanderlaan in Sassenheim.

Eenmaal ter plaatse bleek dat er brand woede in een woning gelegen aan de Plattanderlaan, bij aankomst van de brandweer kwam er al aardig wat rook uit de ramen van de woning. Onder andere hierop schaalde de brandweer preventief op naar ‘middelbrand’ en werden ook de officier van dienst samen met een tankautospuit van de brandweer van Lisse opgeroepen.

Uiteindelijk bleek de inzet van de tankautospuit van de brandweer van Lisse niet meer nodig en werden zij afbesteld, de OVD kwam nog wel ter plaatse om polshoogte te komen nemen. De enige vrouwelijke bewoonster uit de woning had zichzelf buiten al in veiligheid gebracht, de brandweer heeft met brandblussers en twee stralen hoge druk een binnenaanval gedaan. Er bleek een brandje te woeden in de bijkeuken van de woning,  een frituurpan, koelkast en een vriezer stonden in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle en heeft de woning geventileerd, desondanks heeft de woning grote rook en waterschade opgelopen.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen