Wielrenners ten val Reeuwijk (7)Reeuwijk, 3 augustus 2014

De hulpdiensten werden deze morgen gealarmeerd voor een ongeval op de Ree in Reeuwijk. Al snel waren twee ambulances aanrijdend voor deze melding. Ter plaatse bleken twee wielrenners hard ten val te zijn gekomen door een niet zichtbare hobbel in het wegdek.

Jaren geleden is op deze plaats een kraan te water geraakt. Om de kraan te kunnen bergen zijn toen in het water en wegdek heipalen geslagen. Eén van deze heipalen zit middenin het fietspad. Nu de weg, jaren later, wat aan het zakken is, zakt dit op de plek van de heipaal uiteraard niet mee. Hierdoor ontstaat een gemene hobbel in de weg die vanaf de ene kant wel te zien is, maar vanaf de andere kant niet opvalt.

Een groep van vijf wielrenners reden over het fietspad waarna twee van de vijf over de hobbel reden en hard ten val kwamen. Een buurtbewoonster vertelde dat dit hier vaker gebeurd en dat meerdere malen bellen naar de gemeente nog geen resultaat heeft gehad.

De beide wielrenners zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. De fietsen zijn gestald bij de buurtbewoonster.

Foto’s: Rens de Haan

Wielrenners ten val Reeuwijk (1) Wielrenners ten val Reeuwijk (2) Wielrenners ten val Reeuwijk (3) Wielrenners ten val Reeuwijk (4) Wielrenners ten val Reeuwijk (5) Wielrenners ten val Reeuwijk (6) Wielrenners ten val Reeuwijk (8) Wielrenners ten val Reeuwijk (9) Wielrenners ten val Reeuwijk (10) Wielrenners ten val Reeuwijk (11) Wielrenners ten val Reeuwijk (12) Wielrenners ten val Reeuwijk (13)

Cookievoorkeuren wijzigen