Katwijk, 3 augustus 2014

De politie, KNRM en ambulancedienst werden aan het begin van de avond gealarmeerd voor een incident op het strand bij Katwijk. Al snel werd duidelijk dat twee mensen in zee lagen en deze konden hier door de wind vanuit land niet meer zelfstandig uit. De traumahelikopter werd ook gealarmeerd toen bleek dat beide slachtoffer gereanimeerd moesten worden.

Al snel werd ook een tweede traumahelikopter opgeroepen en waren er inmiddels vier ambulances en een OVD-G ter plaatse op het strand. De slachtoffers bleken vader en dochter te zijn. De dochter is met spoed naar het ziekenhuis gebracht onder begeleiding van de arts van de traumahelikopter, de vader is ondanks de massale hulp overleden.

Hoe het mogelijk is dat beide slachtoffers in nood zijn geraakt is nog onbekend.

Update 00:51 uur:

Zojuist is bekend geworden dat ook de 11-jarige dochter in het ziekenhuis is overleden. Volgens voor ons onbevestigde bronnen zou het meisje een vriendin hebben willen redden.

112HM wenst nabestaanden, vrienden en betrokken hulpverleners veel sterkte toe.

Foto’s: Menno Plug

Cookievoorkeuren wijzigen