Brug valt op Boot Reeuwijk (4)Reeuwijk, 3 augustus 2014

Vanmiddag rond half vijf werden brandweer Reeuwijk, een ambulance en politie zonder spoed opgeroepen voor een incident aan de Nieuwenbroeksedijk in Reeuwijk. Een bootje wilde vanaf de Reeuwijkse Plassen onder een, in de Nieuwenbroeksedijk gelegen, ophaalbrug door. Een persoon van een ander bootje stapte op de kant en ging met de hand de brug omhoog hijsen doormiddel van een aan de brug bevestigde lier. Op het moment dat het bootje onder de brug door wilde varen, had degene die de brug aan het hijsen was het handvat van de lier ineens in zijn handen en bleek deze los geraakt van de lier. De brug klapte weer naar beneden waar het bootje nog onder voer.

Eén van de inzittenden kreeg de brug op haar schouder. De andere bleven ongedeerd. Het slachtoffer is nagekeken door het ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De brandweer ging ondertussen aan de slag om de brug omhoog te krijgen zodat het eronder vastzittende bootje er onder vandaan kon worden gehaald. Er werd een sjorband aan het touw van de brug vastgemaakt en aan de andere kant aan de brandweerwagen. Door middel van achteruit te rijden met de brandweerwagen kwam de brug omhoog en kon het bootje eronder vandaan worden getrokken. Hierna werd de brug weer voorzichtig naar beneden gelaten waarna deze omlaag zal moeten blijven totdat het gerepareerd is. De boot liep enige schade op bij het incident.

Foto’s: Marco van Bemmel & Rens de Haan

Incident RWK (1) Incident RWK (2) Incident RWK (4)

Brug valt op Boot Reeuwijk (1) Brug valt op Boot Reeuwijk (2)

Incident RWK (3)

Brug valt op Boot Reeuwijk (3)  Brug valt op Boot Reeuwijk (5) Brug valt op Boot Reeuwijk (6)

Incident RWK (6) Incident RWK (5) Incident RWK (7)

Brug valt op Boot Reeuwijk (7) Brug valt op Boot Reeuwijk (8)

Incident RWK (8)

Brug valt op Boot Reeuwijk (9)

Incident RWK (9)

Brug valt op Boot Reeuwijk (10) Brug valt op Boot Reeuwijk (11) Brug valt op Boot Reeuwijk (12) Brug valt op Boot Reeuwijk (13)

 

Cookievoorkeuren wijzigen