Dreef BKE (8)

Berkenwoude, 2 augustus 2014

Vanavond om 19:32 werd de traumahelikopter 2 uit Rotterdam opgeroepen voor een medische noodsituatie aan de Dreef in Berkenwoude. Kort hiervoor, om 19:16, was diezelfde traumaheli nog opgeroepen voor een inzet aan de Asserlaan in Schoonhoven. Om 19:52 werd de traumahelikopter 1 uit Amsterdam opgeroepen voor een medische noodsituatie aan de Elzenhof in Ouderkerk aan den IJssel. Hiermee waren er in een ruim half uur tijd 3 oproepen voor een traumaheli in de Krimpenerwaard. Op het moment van schrijven van dit bericht werd de traumaheli 2 opgeroepen voor een incident aan de Ganzendaal in Nieuwerkerk aan den IJssel, deze is hier ook geland.

De traumahelikopter 2 vloog boven het incident in Schoonhoven maar bleek daar niet meer nodig waarna deze weer terug vloog naar Rotterdam. De heli was de Krimpenerwaard nog niet uitgevlogen of hij werd opgeroepen voor een inzet aan de Dreef in Berkenwoude. Omdat het druk was voor de ambulances uit Gouda EO werd er een ambulance uit Rotterdam opgeroepen voor de Dreef. Dit zou echter even gaan duren voor dat deze ter plaatse zou komen en aangezien de traumaheli in de buurt vloog en hierdoor zeer snel ter plaatse kon zijn werd deze opgeroepen. Deze landde op een parkeerplaats aan het eind van de Dreef. Ze waren binnen enkele minuten aanwezig.

Het betrof een medische noodsituatie in huis. Volgens onbevestigde bronnen ging het om een persoon (mogelijk kind) welke van de trap was gevallen / ergens uit was gevallen. Het medische personeel heeft het slachtoffer gestabiliseerd waarna deze, toen de ambulance ter plaatse kwam, met de ambulance zonder spoed naar het ziekenhuis in Gouda kon worden vervoerd. Hierna kon de heli retour basis.

Foto’s van de traumaheli inzetten in Ouderkerk aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel zijn te zien in volgende items.

Foto’s: Marco van Bemmel

Dreef BKE (1) Dreef BKE (2) Dreef BKE (3) Dreef BKE (4) Dreef BKE (5) Dreef BKE (6) Dreef BKE (7) Dreef BKE (9) Dreef BKE (10)

Cookievoorkeuren wijzigen