Martijn Gouda / Alphen aan den Rijn, 29 juli 2014

Vanavond kreeg de politie een melding van een mogelijke schennispleger / naakte man in het Bospark in Alphen aan den Rijn. De politie ging naar het opgegeven adres waarna de man rijdend werd aangetroffen. Hij kreeg een stopteken maar negeerde deze en ging er vandoor. De politie startte direct de achtervolging.

 Deze ging vanuit Alphen aan den Rijn via Boskoop en Waddinxveen naar Gouda toe en er werden hoge snelheden bereikt. Echter in Gouda reed de verdachte zijn rechter voorband lek maar bleef toch nog doorrijden. Dit gaf een enorme vonkenregen. Maar al snel was doorrijden niet meer mogelijk waarna hij op de kruising Sportlaan / Joubertstraat de bocht miste en in een plantsoen net naast een boom belandde waar twee weken geleden nog een auto tegen aan botste welke ook werd achtervolgd door de politie.  Inmiddels hadden zo’n negen politievoertuigen en een motor zich bij de achtervolging gevoegd. De persoon gaf zich nog niet gewonnen en kwam de auto niet uit maar de verdachte werd door de politie uit de auto gehaald waarna deze direct werd geboeid en afgevoerd naar het politiebureau. Doordat de verdachte met een velg zonder band bleef doorrijden zijn er hiervan sporen te zien op het wegdek. Een berger heeft het voertuig afgevoerd. De politie zal verder onderzoek doen naar dit voorval.

Politie bericht

Alphen aan den Rijn, Gouda – Dinsdag 29 juli, even voor 21.00 uur, is een 43-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden op de Sportlaan in Gouda na een achtervolging vanuit Alphen aan den Rijn. De man was er mogelijk vandoor vanwege schennispleging. De politie kreeg rond 20.30 uur meerdere meldingen dat er een naakte man in de bosjes bij het Bospark langs de Prins Bernhardlaan zou zitten. De man was zich even later aan het aankleden en rende weg toen omstanders hem achterna gingen in de wijk. Op de Louise de Coligny stapte de man in een auto waarna hij wegreed. Agenten zagen de auto rijden en zijn hem op de Boskoopsweg gevolgd. De bestuurder gaf gas richting Boskoop. Onderweg beging de bestuurder verkeersovertredingen en negeerde stoptekens.

Uit de bocht

De achtervolging ging via de N207, de Boskoopseweg, waar de snelheden opliepen naar 122 km/uur. De bestuurder haalde bij een inhaalverbod andere weggebruikers in en nam bij een onoverzichtelijke bocht risico’s, terwijl er tegemoet komend verkeer aan kwam. Bij Waddinxveen sloeg de bestuurder linksaf de Brugweg op richting Reeuwijk en vervolgde zijn weg met een lekke band en nog steeds met hoge snelheid. Op de Bloemendaalseweg in Gouda werd de achtervolging overgenomen door een motoragent. In het centrum van Gouda gaven omstanders met handgebaren aan waar de bestuurder naartoe was gereden. Op de Sportlaan vloog de bestuurder uit de bocht en reed met ongeveer 40 km/uur tegen een boom. De bestuurder werd even voor 21.00 uur aangehouden.

Getuige?

De politie is op zoek naar getuigen die informatie hebben over de verdachte situatie op de Prins Bernhardlaan en/of de achtervolging naar Gouda worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Foto’s: Marco van Bemmel

Hoofdfoto: Martijn Otten, 1e foto hieronder: Jasper Scholten Jasper Achtervolging APN GDA (1) Achtervolging APN GDA (2) Achtervolging APN GDA (3) Achtervolging APN GDA (4) Achtervolging APN GDA (5) Achtervolging APN GDA (6) Achtervolging APN GDA (7) Achtervolging APN GDA (8) Achtervolging APN GDA (9)

Cookievoorkeuren wijzigen