Wateroverlast HM (13)

Hollands-Midden, 28 juli 2014

In de hele regio Hollands-Midden kwam meerdere meldingen van wateroverlast binnen. De brandweer heeft haar handen vol aan alle ondergelopen straten, kelders, schuren, maar ook bedrijven. Voornamelijk in Alphen aan den Rijn en Gouda viel er in korte tijd heel veel regen.

De brandweer vraagt ook om niet meer te bellen voor de ondergelopen straten. In Gouda zou een gemaal storing hebben waardoor er al veel water in die omgeving niet weggepompt kon worden. De tunnels onder het spoor bij de Spoorstraat en de Zwarteweg in Gouda waren gestremd. Bij die laatste moest al het verkeer via het hoger gelegen fietspad, wat voor de grotere voertuigen niet mogelijk was.

Tal van straten en panden in de gehele regio kwamen vol met water te staan. De brandweer heeft honderden meldingen gekregen. Een groot aantal is afgehandeld door de gemeente / externe bedrijven.

In Boskoop heeft een dijk het deels begeven bij het Zwarte Pad waarvoor meerdere brandweereenheden zijn opgeroepen. In Boskoop sloeg ook de bliksem in een woning. Hierna brak brand uit welke de brandweer opschaalde naar middelbrand. In Alphen a/d Rijn zijn zandzakken in de omgeving van Assumburg gelegd en is er een Grip 1 afgegeven, dit omdat hier sprake zou zijn van een dijkdoorbraak. Dit bleek niet het geval. Er stroomde veel water over de dijk de Alphense straten in maar de dijk zou volgens het waterschap niet op bezwijken staan. Hulpverleners en vele omstanders/bewoners legde tientallen zandzakken op de dijk voor de zekerheid. Men stelt de hulp van omstanders & bewoners erg op prijs.

In Sassenheim kreeg de brandweer ook diverse meldingen in de omgeving van de Lindenlaan. De brandweer had ook daar aardig wat werk om het water weg te pompen.

Dat door de hevige regenval de rijomstandigheden ook niet altijd even makkelijk zijn ondervond een fotograaf van deze website. Onderweg naar een melding van wateroverlast strandde de fotograaf op de Middenmolenlaan in Gouda in het water. Met hulp van buurtbewoners kon zijn auto aan de kant worden geduwd en kwam de fotograaf er met droge voeten vanaf. Na een 10 tal minuten wachten en een aantal startpogingen lukte het hem om zijn auto weer aan de praat te krijgen en kon hij zijn weg vervolgen. Uiteraard was hij niet te beroerd om ook de situatie daar even vast te leggen. Zijn foto’s zijn onderaan dit item terug te vinden.

Ondanks dat er door de buien over Nederland veel narigheid ontstond was er vanmiddag ook veel waterplezier te ontdekken. De zon scheen weer volop en de temperatuur was aangenaam hoog. O.a. op de Wilhelmina van Pruisenlaan in de wijk Goverwelle en op de Sportlaan in de wijk Oosterwei in Gouda genoten kinderen van de grote plassen op de wegen. De kids gingen langs de weg liggen zodra er een voertuig aankwam. Langsrijdende automobilisten waren geneigd stapvoets langs de kinderen heen te rijden maar werden door de kinderen gewenkt een beetje gang te maken zodat ze een flinke hoeveelheid water over zich heen kregen waarna hun pret niet meer stuk kon. Ouders hielden dit goed in de gaten zodat er geen gevaarlijke situaties ontstonden.

Hieronder een aantal foto’s van verschillende locaties.

Foto’s: Rob de Jong, Devin Waasdorp, Stefan Vermin & Marco van Bemmel

Onderstaande foto: Beijerscheweg Stolwijk

Wateroverlast HM (1)

Onderstaande foto: Zwolleweg Gouda

Wateroverlast Gouda (2) [112hm]

Onderstaande foto’s: Klein Amerika GoudaWateroverlast Gouda (3) [112hm] Wateroverlast Gouda (4) [112hm]

Onderstaande foto’s: Zwarteweg Gouda

Wateroverlast Gouda (1) [112hm]

Wateroverlast Gouda (5) [112hm] Wateroverlast Gouda (6) [112hm]

Onderstaande foto’s: Thorbeckelaan GoudaWateroverlast Gouda (7) [112hm] Wateroverlast Gouda (8) [112hm]

 

Onderstaande foto’s: Wilhelmina van Pruisenlaan Gouda

Wateroverlast HM (8) Wateroverlast HM (9) Wateroverlast HM (10) Wateroverlast HM (11) Wateroverlast HM (12) Wateroverlast HM (14) Wateroverlast HM (15)

 

Onderstaande foto’s: Componistenlaan Gouda

Wateroverlast HM (2) Wateroverlast HM (3)

Wateroverlast HM (4) Wateroverlast HM (5)

 

Onderstaande foto’s: Voorwillenseweg Gouda

Wateroverlast HM (6) Wateroverlast HM (7)

Onderstaande foto’s zijn van de Lindenlaan en omgeving in Sassenheim

DSC_0019 DSC_0020 DSC_0021 DSC_0022 DSC_0023 DSC_0024 DSC_0025 DSC_0026 DSC_0027 DSC_0028 DSC_0029 DSC_0030 DSC_0031 DSC_0032 DSC_0033 DSC_0034

Foto’s Alphen aan de Rijn

foto 1-1 foto 1-2 foto 1-3 foto 1-4 foto 1-5 foto 1-6 foto 1-7 foto 1-8 foto 1-9 foto 1-10 foto 1-11 foto 1-12 foto 1-13 foto 1-14 foto 1-15 foto 1-16 foto 1-17 foto 1-18 foto 1-19

Foto’s van de situatie op de Middenmolenlaan.

IMG_4016 IMG_4017 IMG_4018 IMG_4019

 

Cookievoorkeuren wijzigen