N207 SWK (3)

Stolwijk, 23 juli 2014

Vanochtend om 07:15 uur werden politie, ambulance en een aantal brandweervoertuigen uit Stolwijk & Gouda gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de Schoonhovenseweg – N207 in Stolwijk. Nabij de Beijerscheweg bleek een vrachtwagen gekanteld te zijn.

De vrachtwagen reed vanuit Stolwijk richting Gouda. Net voorbij de Beijerschebocht ging het mis; vermoedelijk kreeg de chauffeur een black-out waardoor hij de macht over het stuur verloor, ging slingeren en via de tegengestelde rijstrook op zijn kant in de berm tot stilstand kwam.

Bij aankomst van de brandweer was de chauffeur al uit zijn cabine, dit met behulp van omstanders via een achterraampje. De ambulancedienst heeft zich verder over het slachtoffer ontfermd. Deze is wonder boven wonder op wat lichte verwondingen na voor verder onderzoek zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Door de klap in de cabine heeft het slachtoffer wel veel bloed verloren.

De dieseltank van de vrachtwagen was door het ongeval lek geraakt. De brandweer heeft zoveel mogelijk brandstof proberen op te vangen en de tank af te sluiten. Toen dit klaar was, konden ook zij weer retour.

De N207 was tussen Beijersche en Gouda geheel afgesloten, maar nadat alle hulpdiensten waren vertrokken werd de weg weer in beide richtingen vrijgegeven. Rond 10:30 uur zal een bedrijf arriveren welke de veevoeders auto leeg gaat pompen om zo minder gewicht te krijgen. Hierna zal de berging van start gaan wat gepland staat op 11:30 uur. Dan zal er één rijstrook worden afgesloten voor het verkeer.

Update berging:

Rond half elf is de berging begonnen. De chauffeur was gelukkig alweer uit het ziekenhuis en kwam hier korte tijd bij kijken. Hij maakt het naar omstandigheden redelijk goed. De berging begon met eerst zoveel mogelijk dierenvoer uit de vrachtwagen over te laden om zo de wicht uit de vrachtwagen te halen. Dit was rond half twaalf klaar waarna gestart kon worden met het overeind zetten van de vrachtwagen. Hierbij zijn in totaal vier bergingsvoertuigen en één telekraan ingezet. De bergers bliezen zogenaamde ballonnen op waar de wielen van de vrachtwagen op terecht zouden komen. Daarna konden de ballonnen zachtjes leeglopen waarna de combinatie zonder klap weer op al zijn wielen kwam te staan. Hierna is de vrachtwagen afgevoerd en kon de grond nog gereinigd worden. Rond 15:00 was alles klaar waarna iedereen retour kon. Tot die tijd was er één rijstrook van de N207 afgesloten. Het verkeer werd door verkeersregelaars geregeld. Foto’s van de berging zijn onderaan dit bericht toegevoegd.

Foto’s: Marco van Bemmel

N207 SWK (1) N207 SWK (2) N207 SWK (4) N207 SWK (5) N207 SWK (6) N207 SWK (7) N207 SWK (8) N207 SWK (9) N207 SWK (10) N207 SWK (11) N207 SWK (12) N207 SWK (13) N207 SWK (14) N207 SWK (15) N207 SWK (16) N207 SWK (17)

 

Update Berging, Foto’s: Marco van Bemmel

Berging SWK (1) Berging SWK (2) Berging SWK (3) Berging SWK (4) Berging SWK (5) Berging SWK (6) Berging SWK (7) Berging SWK (8) Berging SWK (9) Berging SWK (10) Berging SWK (11) Berging SWK (12) Berging SWK (13) Berging SWK (14) Berging SWK (15) Berging SWK (16) Berging SWK (17) Berging SWK (18) Berging SWK (19) Berging SWK (20) Berging SWK (21) Berging SWK (22)

Cookievoorkeuren wijzigen