IMG-20140721-WA0020

Alphen aan den Rijn, 21 juli 2014

Bij winkelcentrum Herenhof in Alphen aan den Rijn heeft even voor 18.00 uur een schietpartij plaatsgevonden. Meerdere ambulances en ook de Lifeliner zijn hiervoor ter plaatse gekomen.

 Volgens ooggetuige heeft er een worsteling plaats gevonden waarbij uiteindelijk met een vuurwapen is geschoten. Het ambulance personeel heeft samen met de bemanning van de lifeliner 1 slachtoffer behandelt, helaas heeft dit slachtoffer het niet gered. De politie heeft direct de omgeving afgezet voor sporenonderzoek rondom het winkelcentrum. Door de opgeroepen brandweer is een incident tent over het slachtoffer geplaatst in afwachting van de technische recherche voor sporenonderzoek. Een helikopter van de KLPD heeft vanuit de lucht een aantal overzichtsfoto’s gemaakt.

In de omgeving is later op de avond een verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor ondervraging. Ook achter het winkelcentrum was een gedeelte van de vluchtroute afgezet. Bij de sloot aan de Ouvertureweg is een duikteam aan het zoeken geweest naar het mogelijke vuurwapen. Na enige tijd is er door de duikers wel een voorwerp uit het water gehaald en in een plastic bak afgevoerd. Onduidelijk is of het hier het vuurwapen betreft wat bij het schietincident gebruikt is.

Update politie bericht:

 Alphen aan den Rijn – Op maandag 21 juli vond er omstreeks 18.00 uur een dodelijk schietincident plaats op de parkeerplaats van winkelcentrum de Herenhof.

Op de parkeerplaats ter hoogte van de C1000 vond een ruzie plaats tussen twee mannen. Een van hen, een 37-jarige Alphenaar, heeft vervolgens geschoten op een 46-jarige man, eveneens uit Alphen.

Er is nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De verdachte meldde zich niet veel later op het politiebureau. Hij zit momenteel vast en wordt verhoord.

Getuigenoproep

Meerdere getuigen van het schietincident hebben zich inmiddels bij de politie gemeld. Toch wil de politie graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest, maar zich nog niet hebben gemeld. Bent u getuige geweest van dit schietincident of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek naar de toedracht? Neemt u dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

(Mobiele) foto’s: Jasper Van Reenen & Stefan Vermin

schietpartij APN (1) schietpartij APN (2) schietpartij APN (3) schietpartij APN (4) schietpartij APN (5) schietpartij APN (6) schietpartij APN (7) schietpartij APN (8) schietpartij APN (9) schietpartij APN (10) schietpartij APN (11) schietpartij APN (12) schietpartij APN (13) schietpartij APN (14) schietpartij APN (15) schietpartij APN (16) schietpartij APN (17) schietpartij APN (18) schietpartij APN (19) schietpartij APN (20)IMG_3984IMG_3990IMG_3993IMG_3996IMG_3999

Cookievoorkeuren wijzigen