Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (7)Moordrecht / Gouda, 14 juli 2014

De hulpdiensten werden deze morgen even na half zes gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de Middelweg in Moordrecht. Toen de brandweer daar ter plaatse kwam, bleek er vreemd genoeg niets aan de hand te zijn op de Middelweg. Al snel werd duidelijk dat het ongeval niet was gebeurd op de Middelweg in Moordrecht maar op de Sportlaan in Gouda.

De foutieve alarmering was ook al snel te verklaren; de politie gaf omstreeks half zes een auto met twee jongens hierin een stopteken op de Middelweg. Het stopteken werd genegeerd en de auto ging er met hoge snelheid vandoor. De politie zette de achtervolging in en kreeg al snel assistentie van meerdere eenheden. Toen de auto vanaf de Goejanverwelledijk de Sportlaan op reed en bij de Jouberstraat wilde afslaan om de Sportlaan te vervolgen, ging het mis. De snelheid van de auto was veel te hoog en een bocht maken bleek niet meer mogelijk. De auto reed rechtdoor en botste in volle vaart op een boom.

De inzittenden van de auto raakten gewond en zaten min of meer knel in het voertuig waarvoor de brandweer werd opgeroepen. Eenmaal op de plek van het incident waren inmiddels drie ambulances ter plaatse en konden de slachtoffers zonder de hulp van de brandweer uit het voertuig gehaald worden. Wel heeft de brandweer de motor nog even gekoeld voor de zekerheid, maar van het in brand vliegen van de auto was geen sprake.

Beide slachtoffers zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Een 15 jarige jongen uit Utrecht had verwondingen die uiteindelijk mee bleken te vallen. De andere inzittende, een 17 jarige jongen uit Gouda, bleek ernstig letsel te hebben. Kort daarna meldde er zich man die aangaf dat hij de rechtmatige huurder van het voertuig was en hij niet wist wie de jongens waren die in zijn auto reden.

De VOA kwam ter plaatse voor technisch onderzoek maar kon dit al snel afronden. De oorzaak was duidelijk en de politie was getuige. De reden dat de jongens er vandoor gingen is nog niet helemaal duidelijk maar het zal er ongetwijfeld mee te maken hebben gehad dat de bestuurder van de auto pas 15 jaar oud was. De politie wilde de auto in eerste instantie controleren omdat dit vreemd rijgedrag vertoonde. Beide jongens zijn aangehouden en zullen als verdachte worden behandeld.

Bovenstaand schrijven is bevestigd door de persvoorlichter van Politie eenheid Den Haag.

Foto’s & Video: Rens de Haan

Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (1) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (2) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (3) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (4) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (5) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (6) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (8) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (9) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (10) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (11) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (12) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (13) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (14) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (15) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (16) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (17) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (18) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (19) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (20) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (21) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (22) Ongeval na achtervolging Moordrecht - Gouda (23)

Cookievoorkeuren wijzigen