Noordwijk, 14 juli 2014

Vanavond heeft er tijdens de laatste oefen avond voor de brandweer een speciale gelegenheid plaatsgevonden. Twee brandweermannen hebben afscheid genomen van het Noordwijkse brandweerkorps.

Er zijn vanavond op meerdere scenario’s geoefend. Een daarvan was autobrand, hier werd een auto onder de motorkap in brand gestoken, en deze brand mochten de spuitgasten blussen. Een andere was brand in het oude gebouw van Hof van Holland aan de Voorstraat in Noordwijk. De twee oud brandweermannen gingen in hun oude brandweerpak met de ladderwagen naar boven. Hierboven stonden de vrouwen van de brandweermannen klaar met een fles champagne. Na een toespraak en het krijgen van een bloemetje zijn de brandweermannen en de vrouwen door middel van de ladderwagen weer veilig naar beneden gebracht.

Beneden aangekomen kwam er via de pieper het volgende bericht binnen: “Peter & Hans bedankt voor 75 jaar brandweerinzet”. Even later werd er nog een groepsfoto genomen, en konden er vragen worden gesteld. De oefen avonden zijn voor de brandweer nu tot zomerstop gekomen. De oefenavonden waren voor het gehele korps leerzaam.

Foto’s: Menno Plug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen