Ongeval Stolwijk (1)Stolwijk, 4 juli 2014

De hulpdiensten werden aan het begin van de middag groots gealarmeerd voor een ongeval waarbij een auto te water zou zijn geraakt op de Schoonhovenseweg – N207 bij Stolwijk. Het ongeval bleek niet te zijn gebeurd op de N207 zelf, maar op de parallel lopende Goudseweg tussen Stolwijk Dorp en de Beijerschebocht.

De brandweer van Gouda, Stolwijk, Bergambacht en Schoonhoven werden met spoed ter plaatse gevraagd. Ter plaatse bleek een ongeval te zijn gebeurd tussen een trekker en een personenauto. Een tractor welke uit een uitrit kwam zag een op de parallelweg rijdende auto over het hoofd waarna er een aanrijding ontstond. De auto kwam door de klap voor een klein gedeelte in het water terecht kwam maar meer bleef hangen op het schuine stuk van de waterkant.

Al snel kon worden vast gesteld dat er geen personen te water waren geraakt en dus hoefden de brandweerduikers daar niet voor ingezet te worden. Wonder boven wonder hadden beide partijen, op een paar schrammetjes na, geen verwondingen waarna ook de ambulancedienst al snel retour kon.

Mede doordat er geen ernstig gewonden zijn gevallen en de oorzaak duidelijk was, hoefde ook de VOA niet ter plaatse komen en handelde de politie het ter plaatse zelf af. Een berger heeft de personenauto uit het water getakeld. De tractor, welke dichtbij huis was, is daar zelf naar toegebracht. Hierna konden ook de laatste hulpverleners vertrekken.

Foto’s: Stefan Vermin & Marco van Bemmel

Ongeval Stolwijk (2)

IMG_3690 IMG_3691 IMG_3692_1 IMG_3696 IMG_3697

Goudseweg SWK (1) Goudseweg SWK (2) Goudseweg SWK (3) Goudseweg SWK (4)

IMG_3703 IMG_3714

 

Cookievoorkeuren wijzigen