Zuidbroek BAT (1)

Bergambacht, 30 juni 2014

Aan het einde van de maandagmiddag is er een mobiele kraan in de berm geraakt langs de Zuidbroek in Bergambacht. De graafmachine zakte snel weg waarna de machinist het gevaarte niet meer terug op de weg kreeg en het voertuig verliet. De politie kwam kort ter plaatse maar droeg de verdere afhandeling over aan de wegbeheerder.

De kraan bleef zachtjes steeds verder weg zakken waarna een ketting aan de giek en aan een paal werd vastgemaakt. Ondertussen werd er een andere, in de buurt zijnde, mobiele kraan naar het incident gedirigeerd waarna de ketting die aan de paal was verbonden aan de giek van de tweede kraan werd vastgemaakt. Hierop stopte het verder wegzakken en was het gevaar van het volledig te water raken geweken.

Een telekraan werd opgeroepen om de machine weer op alle vier de wielen te zetten. Toen de telekraan eenmaal gestempeld was en de graafmachine goed was verbonden was de klus snel geklaard. Er bleven een paar diepe gaten in de berm achter welke weer werden aangevuld. Ten tijde van dit incident waren de Zuidbroek & Benedenberg alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

Bij dit incident vielen geen gewonden.

Foto’s: Marco van Bemmel

Zuidbroek BAT (2) Zuidbroek BAT (3) Zuidbroek BAT (4) Zuidbroek BAT (5) Zuidbroek BAT (6) Zuidbroek BAT (7) Zuidbroek BAT (8) Zuidbroek BAT (9) Zuidbroek BAT (10) Zuidbroek BAT (11) Zuidbroek BAT (12) Zuidbroek BAT (13) Zuidbroek BAT (14) Zuidbroek BAT (15) Zuidbroek BAT (16)

Cookievoorkeuren wijzigen