Gaslek NAY (6)

Nieuwerkerk aan den IJssel, 18 juni 2014

Rond half negen op woensdagavond werden politie en brandweer opgeroepen voor een gaslekkage op de 1e Tochtweg in Nieuwerkerk a/d IJssel. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek er een flinke hoeveelheid gas vrij te komen waarna de brandweer direct een ‘waterdeken’ aanlag.

Doormiddel van dit zogenaamde waterdeken werd het gas neergeslagen en de brandweer voerde metingen uit om de concetratie gas te meten. De politie ontruimde ondertussen enkele woningen. Het lek ontstond na graafwerkzaamheden in de tuin. Na het dichtdraaien van een deel van de gasleiding door de brandweer was de druk al aanzienlijk verminderd. Nadat Joulz ter plaatse kwam heeft deze het lek gerepareerd waarna de bewoners later op de avond weer terug naar huis mochten. Mede door de windrichting bleek er geen gevaar voor het verkeer op de N219 en kon het verkeer daar gewoon blijven rijden.

Foto’s: Marco van Bemmel

Gaslek NAY (1) Gaslek NAY (2) Gaslek NAY (3) Gaslek NAY (4) Gaslek NAY (5) Gaslek NAY (7) Gaslek NAY (8) Gaslek NAY (9) Gaslek NAY (10) Gaslek NAY (11) Gaslek NAY (12)

Cookievoorkeuren wijzigen