IMG_2836

Ouderkerk aan den IJssel, 18 juni 2014

Vanavond rond half tien werden meerdere brandweervoertuigen uit onder andere Ouderkerk zelf, Gouda en Alphen a/d Rijn gealarmeerd voor een ongeval materieel aan de Kalverstraat in Ouderkerk aan den IJssel.

Een automobilist bleek in de betreffende straat tegen een woning te zijn aangereden. De muur raakte hierdoor zwaar beschadigd en ontzet. De automobilist koos echter het hazepad en was nergens meer te bekennen. Hij liet alleen wel één kentekenplaat achter op de plaats van het ongeval waardoor het voor de politie niet moeilijk was om het woonadres van de ten naam gestelde op te sporen. De bewoners kwamen met de schrik vrij en ook raakte er geen andere personen gewond.

Ondertussen was op de IJsseldijk Noord in Ouderkerk een man in zijn bedrijfspand aan het werk toen hij opeens een auto bij hem achter op het terrein zag staan. De man nam poolshoogte en ging bij de buren vragen of die wisten van wie de auto was. Toen bleek dat niemand er iets vanaf wist en hij zag dat de achterkant van de auto veel schade had belde hij de politie. Het bleek om de auto te gaan welke was doorgereden op de Kalverstraat. De politie heeft met behulp van omstanders nog rond het pand gezocht maar trof niemand aan. De auto is door een berger afgevoerd en zal door de politie nog nader onderzocht gaan worden. De eigenaar van de auto, welke waarschijnlijk ook de bestuurder is, zal binnenkort bezoek van de politie kunnen verwachten. Op basis van getuigenverklaringen lijkt het er op dat de bestuurder onder invloed was.

Een specialist/aannemer zal verder naar de technische staat van de woning kijken. Het is bij ons niet bekend of de bewoners vannacht thuis kunnen slapen. De Kalverstraat werd na het incident afgesloten voor alle verkeer.

Foto’s: Stefan Vermin & Marco van Bemmel

IMG_2835 IMG_2832_1

IMG_2841

Aanrijding OAY (1) Aanrijding OAY (2) Aanrijding OAY (3) IMG_2839

Aanrijding OAY (4)

IMG_2845

Aanrijding OAY (5)

IMG_2850

Aanrijding OAY (6) Aanrijding OAY (7)

Cookievoorkeuren wijzigen