Alphen aan den Rijn, 17 juni 2014

De brandweer werd vanavond om half elf met spoed naar de Emmalaan in Alphen aan den Rijn gevraagd vanwege een dak/zolder brand. Vier minuten later werd er opgeschaald naar middelbrand en wederom vier minuten later naar grote brand. De hulpdiensten spoedde zich in grote getale richting de woning.

Bij het ter plaatse komen van de brandweer sloegen aan de achterkant van de woning de vlammen al het dak uit en o.a. twee ladderwagens werden ingezet om deze te bestrijden. Een gedeelte van het dak werd met een slijptol opengemaakt om bij de brandhaard te kunnen komen. Door een snelle binnenaanval van de brandweer is de brand uiteindelijk beperkt gebleven. Tegen half twaalf werd het sein ‘brandmeester’ gegeven. Het nablussen en opruimen zal nog enige tijd in beslag nemen. Eén van de bewoners is met lichte brandwonden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De Emmalaan was tijdens deze brand afgesloten voor het verkeer Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend bij ons.

Door buurtbewoners wordt gesuggereerd dat er een hennepkwekerij aanwezig was in de betreffende woning.

Update politiebericht:

Alphen aan den Rijn – De brandweer is dinsdag 17 juni, tijdens het blussen van een brand in een woning aan de Emmalaan, gestuit op een hennepkwekerij op de eerste etage. De brandweer heeft de politie hierop gewaarschuwd. De brand ontstond in een wasmachine op de zolder.

Omstreeks 22.30 uur werd de brand gemeld. Een uur later werd het sein brand meester gegeven. De bewoner, een 52-jarige man, moest voor lichte brandwonden naar het ziekenhuis voor behandeling. Hij zal later vandaag, woensdag 18 juni, door de politie worden verhoord over de hennepkwekerij.

Foto’s: Marco van Bemmel & Edwin Kasteleijns

brandemmalaan-apn 013

Grote brand APN (1) Grote brand APN (2) Grote brand APN (3) Grote brand APN (4) Grote brand APN (5) Grote brand APN (6) Grote brand APN (7) Grote brand APN (8) Grote brand APN (9) Grote brand APN (10) Grote brand APN (11) Grote brand APN (12) Grote brand APN (13) Grote brand APN (14)

Cookievoorkeuren wijzigen