Woningbrand Gouda (7)Gouda, 17 juni 2014

De brandweer van Gouda en Haastrecht werd deze morgen samen met de politie gealarmeerd voor een woningbrand aan de Marathonlaan in Gouda. Ter plaatse bleek er een brand te hebben gewoed op de bovenste verdieping van een flat. Het was niet lang zoeken naar het juiste adres want het balkon was helemaal zwart.

De brandweer is direct door middel van de autoladder boven gaan kijken en zag dat er een tuinstoel in brand had gestaan. Hoewel dit niet een hele grote brand was geweest, was toch het balkon geheel zwart. De brandweer heeft met een gieter nog wat smeulende restjes definitief kunnen doven.

Een ambulance kwam ter plaatse voor een flatbewoner omdat deze rook had ingeademd maar na controle mocht deze de ambulance weer verlaten. Hoe de tuinstoel in brand heeft kunnen vliegen is onbekend. De brandweer heeft Salvage ter plaatse gevraagd en is retour kazerne gegaan.

Foto’s: Rens de Haan

Woningbrand Gouda (1) Woningbrand Gouda (2) Woningbrand Gouda (3) Woningbrand Gouda (4) Woningbrand Gouda (5) Woningbrand Gouda (6)Woningbrand Gouda (10) Woningbrand Gouda (8) Woningbrand Gouda (9)

Cookievoorkeuren wijzigen