Coenecoop WDN (1)

Waddinxveen, 16 juni 2014

De brandweer van Gouda werd deze middag meet twee tankautospuiten en een autoladder samen met een OVD gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Coenecoop in Waddinxveen. Direct bij eerste melding werd al opgeschaald naar middelbrand.

De melding kwam binnen dat het bij de dakbedekking was misgegaan, daarom werd er gelijk middelbrand gegeven. Echter was hier niet de brand ontstaan. In het pand liep nog een oude leiding van de voormalige spuiterij in dit pand. Deze buis zou verwijderd worden, maar door de werkzaamheden kwamen er vonken in de pijp, wat voor ontbranding zorgde in combinatie met de oude verfdeeltjes. De brandweer heeft de leiding gekoeld en heeft daarna het pand nog geventileerd. Ook vanaf het dak is nog een controle uitgevoerd, maar al met al bleek het mee te vallen.

Foto’s: Rob de Jong

Coenecoop WDN (2) Coenecoop WDN (3) Coenecoop WDN (4) Coenecoop WDN (5) Coenecoop WDN (6) Coenecoop WDN (7)

Cookievoorkeuren wijzigen