Val van hoogte Stolwijk (4)Stolwijk, 12 juni 2014

Even na middernacht werden twee ambulances, de politie en de lifeliner 1 gealarmeerd voor een medische noodsituatie in een woning aan het Waterland in Stolwijk. Niet lang daarna werd ook de lifeliner 2 gealarmeerd.

Doordat het MMT uit Rotterdam nog in Capelle aan het werk was, werd het MMT uit Amsterdam ingezet. Vlak daarna werd doorgegeven dat het MMT uit Rotterdam weer beschikbaar was dus werd deze alsnog naar Stolwijk gestuurd en werd het MMT uit Amsterdam geannuleerd.

Hoewel het MMT werd gealarmeerd om met de helikopter te komen, werd besloten om vanuit Capelle direct door te rijden naar Stolwijk en niet eerst in Rotterdam de auto te gaan wisselen voor de helikopter. Een kwartier later stond het Mobiel Medisch Team al aan het Waterland.

In een woning in deze straat bleek een vrouw een lelijke val te hebben gemaakt. Waar vanaf of van welke hoogte deze val was, is onbekend. De vrouw is door de ambulancedienst en de mensen van het MMT gestabiliseerd en per wervelplank uit de woning vervoerd. Eenmaal buiten stond de brancard al klaar en het slachtoffer werd daarop de ambulance ingereden. Deze is vervolgens met spoed en onder begeleiding van de MMT arts vertrokken richting het Dijkzicht ziekenhuis in Rotterdam.

De oorzaak van de val is nog onbekend.

Foto’s: Rens de Haan

Val van hoogte Stolwijk (1) Val van hoogte Stolwijk (2) Val van hoogte Stolwijk (3) Val van hoogte Stolwijk (5) Val van hoogte Stolwijk (6) Val van hoogte Stolwijk (7) Val van hoogte Stolwijk (8) Val van hoogte Stolwijk (9) Val van hoogte Stolwijk (10) Val van hoogte Stolwijk (11)

Cookievoorkeuren wijzigen