Boot ongeluk Voorschoten (3)Voorschoten / Leidschendam, 12 juni 2014

De hulpdiensten werden vanavond massaal gealarmeerd voor een persoon te water aan de Kniplaan in Voorschoten. Ter plaatse bleek een bootje te zijn omgeslagen met vier mensen aan boord.

De brandweer schaalde op naar middel duikalarm. Drie personen konden al snel uit het water worden gered maar de vierde bleek vermist. Ook brandweer Haaglanden werd op dat moment betrokken en deze schaalde op naar GRIP 1.

Ook een SAR helikopter werd ter plaatse gevraagd om vanuit de lucht mee te zoeken naar dit vermiste slachtoffer. Al snel waren er meerdere boten op het water aan het zoeken maar tot op heden is het slachtoffer nog niet gevonden.

Hoe de boot kon omslaan is onbekend, deze is in eerste instantie gezonken maar later door de brandweer naar de kant getrokken.

Update:

Vermist slachtoffer is gevonden.

Foto’s: Toon van der Poel & Sander van der Berg

Grip 1 personen te water Voorschoten (3)Grip 1 personen te water Voorschoten (1) Grip 1 personen te water Voorschoten (2) Grip 1 personen te water Voorschoten (4) Grip 1 personen te water Voorschoten (5) Grip 1 personen te water Voorschoten (6) Grip 1 personen te water Voorschoten (7) Grip 1 personen te water Voorschoten (8) Grip 1 personen te water Voorschoten (9)Grip 1 Voorschoten (1) Grip 1 Voorschoten (2) Grip 1 Voorschoten (3) Grip 1 Voorschoten (4) Grip 1 Voorschoten (5) Grip 1 Voorschoten (6) Grip 1 Voorschoten (7) Grip 1 Voorschoten (8) Grip 1 Voorschoten (9)

De volgende dag werd de boot geborgen en de zoektocht voortgezet.
Het slachtoffer is inmiddels gevonden en geborgen.

Boot ongeluk Voorschoten (1) Boot ongeluk Voorschoten (2) Boot ongeluk Voorschoten (4) Boot ongeluk Voorschoten (5) Boot ongeluk Voorschoten (6)

Cookievoorkeuren wijzigen