Explosie in flat Waddinxveen (6)Waddinxveen, 10 juni 2014

De brandweer en politie van Waddinxveen zijn vanavond opgeroepen voor een woningbrand aan de Peter Zuidlaan in Waddinxveen. Ter plaatste blijkt een transformatorhuisje, onder een flat, te zijn ontploft.

Door deze ontploffing hadden circa 2200 huishoudens sinds 22.30 geen stroom, aldus Stedin via Twitter.  Sinds ongeveer 23.15 uur heeft het merendeel van Waddinxveen weer stroom. De politie heeft GRIP 1 gemaakt om meer mensen en middelen ter plaatste te kunnen krijgen.

Al snel bleek dat, na opschaling naar middelbrand, er van brand geen sprake was. De brandweer heeft wel controles uitgevoerd maar heeft uiteindelijk niets meer hoeven doen. Omstreeks kwart voor 12 gingen de meeste hulpdiensten weer retour. De verdere afhandeling is voor Stedin in samenwerking met de politie en zal nog enige tijd in beslag nemen.

Foto’s: Rens de Haan & Rob de Jong

Explosie in flat Waddinxveen (1)Peter Zuidlaan WDN (2)Peter Zuidlaan WDN (1) Explosie in flat Waddinxveen (2) Explosie in flat Waddinxveen (3) Explosie in flat Waddinxveen (4) Explosie in flat Waddinxveen (5)Peter Zuidlaan WDN (3) Explosie in flat Waddinxveen (7)Peter Zuidlaan WDN (4) Explosie in flat Waddinxveen (8)Peter Zuidlaan WDN (5)Peter Zuidlaan WDN (7) Explosie in flat Waddinxveen (9) Explosie in flat Waddinxveen (10)Peter Zuidlaan WDN (8) Explosie in flat Waddinxveen (11) Explosie in flat Waddinxveen (12) Explosie in flat Waddinxveen (13) Explosie in flat Waddinxveen (14) Explosie in flat Waddinxveen (15) Explosie in flat Waddinxveen (16)Peter Zuidlaan WDN (9) Peter Zuidlaan WDN (10)

Cookievoorkeuren wijzigen