Paard te water Parallelweg Reeuwijk (4)Reeuwijk, 10 juni 2014

De brandweer werd deze morgen gealarmeerd voor een paard te water aan de Parallelweg in Reeuwijk. Brandweer Bodegraven ging hierop ter plaatse. Eenmaal op de plaats van bestemming bleek achterin een weiland een paard in de sloot te liggen welke door de eigenaren er niet uit gehaald kon worden.

De mensen waren al geruime tijd bezig en gaven zelf al aan dat het normaal wel lukt maar dit bleek een lastige klus. De brandweer heeft door middel van slangen geprobeerd het dier op het droge te krijgen maar ook dit lukte niet waarop een hulpverleningsvoertuig ter plaatse werd gevraagd. In eerste instantie was deze bedoelt voor speciale pakken om het water in te gaan, maar de extra handen die het voertuig met zich mee nam bleken genoeg.

Na dat de achterbenen van het dier uit een moeilijke positie waren gehaald kon het paard op het land getrokken worden. Deze bleef daar vervolgens ogenschijnlijk levenloos liggen maar hij was flink uitgeput. De tankautospuit werd het land in gereden en nadat de viervoeter een heerlijke verkoelende douche kreeg, stond deze al snel weer fris en fruitig op zijn benen waarna hij zien vrienden weer vrolijk tegemoet liep.

Foto’s: Rens de Haan

Paard te water Parallelweg Reeuwijk (1) Paard te water Parallelweg Reeuwijk (2) Paard te water Parallelweg Reeuwijk (3) Paard te water Parallelweg Reeuwijk (5) Paard te water Parallelweg Reeuwijk (6) Paard te water Parallelweg Reeuwijk (7) Paard te water Parallelweg Reeuwijk (8) Paard te water Parallelweg Reeuwijk (9) Paard te water Parallelweg Reeuwijk (10) Paard te water Parallelweg Reeuwijk (11)

Cookievoorkeuren wijzigen