Middel WO Platteweg Reeuwijk (15)Reeuwijk, 10 juni 2014

De hulpdiensten werden even voor het middaguur gealarmeerd voor een mogelijk persoon te water aan de Platteweg in Reeuwijk. Bij een jachthaven aldaar was een ouder iemand met een rollator op een steiger gezien door de haven eigenaar. Toen deze even weg ging en terug kwam stond daar nog wel een rollator maar de bijbehorende eigenaar was verdwenen. De man sloeg hierop alarm.

De brandweer kwam met onder andere duikers ter plaatse en begon direct op de plek van de rollator een zoektocht in het water. Al snel bleek dat het gebied behoorlijk was en werd er opgeschaald naar middelwaterongeval. Hierop kwamen ook de duikers uit Alphen aan den Rijn ter plaatse. Deze zijn direct gaan helpen met de zoektocht onder water en zo werd elke vierkante meter op, om en onder de steiger uitgekamd.

De brandweer van Reeuwijk was ook ter plaatse met hun brandweerboot en deze is de plassen op gegaan om te zoeken naar een groene sloep, hier zouden de personen, aldus de familie, eventueel in kunnen zitten.

Na ruim een uur zoeken in en op het water werd inderdaad achteraan de plassen een groen sloepje aangetroffen met hierin een gezond echtpaar. Nadat bleek dat iedereen in veiligheid was en van een noodsituatie geen sprake bleek, kon alles worden ingepakt en kon een ieder zijn weg vervolgen.

Foto’s: Rens de Haan

Middel WO Platteweg Reeuwijk (1) Middel WO Platteweg Reeuwijk (2) Middel WO Platteweg Reeuwijk (3) Middel WO Platteweg Reeuwijk (4) Middel WO Platteweg Reeuwijk (5) Middel WO Platteweg Reeuwijk (6) Middel WO Platteweg Reeuwijk (7) Middel WO Platteweg Reeuwijk (8) Middel WO Platteweg Reeuwijk (9) Middel WO Platteweg Reeuwijk (10) Middel WO Platteweg Reeuwijk (11) Middel WO Platteweg Reeuwijk (12) Middel WO Platteweg Reeuwijk (13) Middel WO Platteweg Reeuwijk (14) Middel WO Platteweg Reeuwijk (16) Middel WO Platteweg Reeuwijk (17) Middel WO Platteweg Reeuwijk (18) Middel WO Platteweg Reeuwijk (19) Middel WO Platteweg Reeuwijk (20) Middel WO Platteweg Reeuwijk (21) Middel WO Platteweg Reeuwijk (22) Middel WO Platteweg Reeuwijk (23) Middel WO Platteweg Reeuwijk (24) Middel WO Platteweg Reeuwijk (25) Middel WO Platteweg Reeuwijk (26) Middel WO Platteweg Reeuwijk (27) Middel WO Platteweg Reeuwijk (28) Middel WO Platteweg Reeuwijk (29) Middel WO Platteweg Reeuwijk (30) Middel WO Platteweg Reeuwijk (31) Middel WO Platteweg Reeuwijk (32)

Cookievoorkeuren wijzigen