Beknelling A12 Waddinxveen (13)Waddinxveen, 10 juni 2014

De ambulancedienst werd samen met de politie deze middag gealarmeerd voor een ongeval op de A12 bij Waddinxveen. Onder het Gouwe Aquaduct zouden drie personenauto’s met elkaar in botsing zijn gekomen.

Eenmaal ter plaatse bleek de schade enorm mee te vallen en zowel de personen in de voorste als in de achterste auto leken geen letsel te hebben. Dit was anders bij de personen in de middelste auto. In deze auto zaten drie personen die allen klaagde over onder andere hun nek. De ambulancedienst wilde geen risico nemen en besloot twee extra ambulances en een OVD-G te alarmeren. Deze laatste is procedure omdat er drie ambulances worden ingezet. Ook vroeg men de brandweer ter plaatse omdat er nu sprake was van ‘beknelling’. Hoewel er niemand bekneld zat kon de brandweer toch helpen bij het bevrijden van de slachtoffers zonder dat het letsel verergerd zou worden.

Toen ook de brandweer ter plaatse was werden onder andere de accu’s los gekoppeld. Op het laatste moment werd toch besloten dat de auto in tact kon blijven en dat de slachtoffers er op een normale manier uit konden. De brandweer kon hierop de spullen inpakken en retour kazerne.

Ten tijden van het ongeval waren twee rijstroken afgesloten in de richting van Rotterdam / Den Haag. Uiteindelijk zijn alle inzittenden van de middelste auto afgevoerd naar het ziekenhuis. Onder andere een ambulance uit Haaglanden kwam assisteren in verband met de drukte in Gouda wat betreft ambulancemeldingen op dat moment.

Een berger kwam ter plaatse en heeft ten minste één voertuig afgevoerd. In principe konden alle voertuigen nog wel zelf rijden.

Foto’s & Video: Rens de Haan

Beknelling A12 Waddinxveen (1) Beknelling A12 Waddinxveen (2) Beknelling A12 Waddinxveen (3) Beknelling A12 Waddinxveen (4) Beknelling A12 Waddinxveen (5) Beknelling A12 Waddinxveen (6) Beknelling A12 Waddinxveen (7) Beknelling A12 Waddinxveen (8) Beknelling A12 Waddinxveen (9) Beknelling A12 Waddinxveen (10) Beknelling A12 Waddinxveen (11) Beknelling A12 Waddinxveen (12) Beknelling A12 Waddinxveen (14) Beknelling A12 Waddinxveen (15) Beknelling A12 Waddinxveen (16) Beknelling A12 Waddinxveen (17)

 

Cookievoorkeuren wijzigen