Bijenzwerm verwijderd (7)Reeuwijk, 7 juni 2014

De brandweer van Reeuwijk werd deze middag gevraagd om ter plaatse te gaan aan de Oudeweg in Reeuwijk. Hier zou een zwerm bijen boven een fietspad hangen. De brandweer is poolshoogte gaan nemen en zag inderdaad een kleine 10.000 bijen in de boom hangen boven het fietspad.

Een toevallig voorbij fietsende en zogenoemde imker zag de zwerm en wilde deze, al dan niet om veiligheidsredenen uit de boom hebben. De brandweer van Reeuwijk deelde deze mening en heeft om assistentie van de autoladder van Gouda gevraagd.

Toen deze ter plaatse was, werden de brandweermensen en de imker zelf in een pak gehesen zodat de zwerm veilig verwijderd kon worden. Toen de imker eenmaal bij het nest was heeft hij een paar keer goed geschud met een kist daaronder waarna hij het grootste gedeelte te pakken had. Eenmaal weer op de grond heeft de man uitgelegd dat men een kwartier moest wachten. Als de bijen dan vrijwillig in de kist bleven, betekende dat, dat de koningin ook in de kist zat en dan was het probleem opgelost. De man kon in die tijd mooi toelichten hoe de bijen te werk gaan en hoeveel er ongeveer in de boom zaten. De man schatte dit op zo’n 10.000 bijen.

Ook werd even de plek getoond waar de man zijn bijen hield.

Een probleem opgelost en een biologieles rijker kon men uiteindelijk met een potje honing op zak weer retour kazerne.

Foto’s: Rens de Haan

Bijenzwerm verwijderd (1) Bijenzwerm verwijderd (2) Bijenzwerm verwijderd (3) Bijenzwerm verwijderd (4) Bijenzwerm verwijderd (5) Bijenzwerm verwijderd (6) Bijenzwerm verwijderd (7) Bijenzwerm verwijderd (8) Bijenzwerm verwijderd (9) Bijenzwerm verwijderd (10) Bijenzwerm verwijderd (11) Bijenzwerm verwijderd (12) Bijenzwerm verwijderd (13) Bijenzwerm verwijderd (14) Bijenzwerm verwijderd (15) Bijenzwerm verwijderd (16) Bijenzwerm verwijderd (17) Bijenzwerm verwijderd (18) Bijenzwerm verwijderd (19) Bijenzwerm verwijderd (20) Bijenzwerm verwijderd (21) Bijenzwerm verwijderd (22) Bijenzwerm verwijderd (23) Bijenzwerm verwijderd (24) Bijenzwerm verwijderd (25) Bijenzwerm verwijderd (26) Bijenzwerm verwijderd (27) Bijenzwerm verwijderd (28) Bijenzwerm verwijderd (29) Bijenzwerm verwijderd (30)

Cookievoorkeuren wijzigen