Beknelling A12 Woerden (12)Woerden, 5 / 6 juni 2014

Even voor middernacht werden de hulpdiensten uit de regio Utrecht en Hollands Midden gealarmeerd voor een ongeval op de A12 bij Woerden. In de richting van Utrecht was een ernstig ongeval gebeurd tussen drie personenauto’s en een vrachtwagen. Omdat het hier een grensgeval betrof werden beide regio’s ter plaatse gevraagd.

Eenmaal op de plaats van het incident bleek het om een flinke aanrijding te gaan. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe het exact is verlopen maar op basis van getuigenverklaringen lijkt het er op dat de BMW de Peugeot van achteren heeft aangereden. Vervolgens botste de Peugeot op een vangrail en kwam in botsing met een vrachtwagen. De BMW kwam eveneens in aanraking met de vrachtwagen en ging op zijn beurt ook de vangrail in. Door één van eerder genoemde voertuigen werd uiteindelijk ook nog een vierde voertuig aangetikt maar deze had nauwelijks schade.

De ambulancedienst kwam met groot materieel ter plaatse. Totaal werden zes ambulances gevraagd om te assisteren op de A12. Voor zover bekend zijn er vijf personen afgevoerd naar het ziekenhuis. Waaronder meerdere personen uit de Peugeot waarvan er één door de brandweer uit de auto bevrijd moest worden. Toen eenmaal alle betrokkenen de plek van het ongeval, al dan niet per ambulance, hadden verlaten, kon het onderzoek beginnen. De VOA kwam met twee bussen ter plaatse. Omdat de A12 direct na het ongeval volledig werd afgesloten, ontstond er al snel een file. In eerste instantie werd al het verkeer bij Nieuwerbrug van de snelweg afgehaald en werd de staart van de file gevraagd om te keren en eveneens naar deze afslag te rijden. Voordat de politie begon met het onderzoek, werd het overige verkeer via de vluchtstrook langs het ongeval gelaten.

Toen uiteindelijk de hele A12 leeg was, kon men beginnen met dit onderzoek. Al snel bleek dat er over een circa 200 meter sporen waren en dit resulteerde in een hoop werk voor de mensen van de VOA. Omstreeks half drie werd besloten de vluchtstrook vrij te geven zodat het verkeer weer rustig aan over de A12 heen kon komen. De vier rijstroken bleven daarentegen dicht en naar verwachting zal de hele A12 omstreeks vier uur weer worden vrijgegeven. De bestuurder van de BMW is door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De bestuurder blies een ‘F’ en dit betekend dat er mogelijk veel alcohol aanwezig was in het bloed ten tijde van de aanrijding. Of de bestuurder daadwerkelijk had gedronken en hoeveel dit exact was, zal worden onderzocht. Mogelijk kan hier uitsluitsel over worden gegeven in een persbericht.

Politie persbericht:

Woerden – Donderdagavond 5 juni rond middernacht heeft er een ongeval plaatsgevonden op de autosnelweg A12. Drie inzittenden van een personenauto raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee voertuigen kwamen met elkaar in aanrijding waarbij een andere personenauto en een vrachtwagen met oplegger die ook richting Utrecht reden ook beschadigd raakten. Alle bestuurders werden getest op alcoholgebruik, waarna bij één bestuurder sprake bleek van alcoholgebruik. Deze 31-jarige man afkomstig uit Duitsland werd aangehouden. In het politiebureau bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken en werd zijn rijbewijs in beslag genomen. Deze bestuurder werd ingesloten en zit nog vast. De drie inzittenden konden die nacht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Specialisten van het Verkeersongevallenteam doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Foto’s: Rens de Haan & Stefan Vermin

Video: Rens de Haan

 

Beknelling A12 Woerden (1) Beknelling A12 Woerden (2) Beknelling A12 Woerden (3) Beknelling A12 Woerden (4) Beknelling A12 Woerden (5) Beknelling A12 Woerden (6) Beknelling A12 Woerden (7) Beknelling A12 Woerden (8) Beknelling A12 Woerden (9) Beknelling A12 Woerden (11)

Beknelling A12 Woerden (13) Beknelling A12 Woerden (14) Beknelling A12 Woerden (15) Beknelling A12 Woerden (16) Beknelling A12 Woerden (17) Beknelling A12 Woerden (18) Beknelling A12 Woerden (19) Beknelling A12 Woerden (20) Beknelling A12 Woerden (21) Beknelling A12 Woerden (22) Beknelling A12 Woerden (23) Beknelling A12 Woerden (24)

IMG_2742 IMG_2744 IMG_2751 IMG_2758 IMG_2763 IMG_2770 IMG_2776

Cookievoorkeuren wijzigen