Middelbrand Schoonhove (24)Schoonhoven, 3 juni 2014

De brandweer van Schoonhoven en Bergambacht zijn vandaag gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Beneluxlaan in Schoonhoven. Ongeveer een kwartier na eerste melding schaalde de brandweer op naar middelbrand. Ter plaatse bleek het om een bedrijfspand te gaan en de zwarte rook was goed zichtbaar en kwam via alle kiertjes naar buiten.


De brandweer is in meerdere koppels aan verschillende kanten van het pand naar binnen gegaan en heeft daarbij enkele ramen en deuren laten sneuvelen. Hoewel de rook wel wat minder werd en het zicht beter, werd de brandhaard nog niet gevonden. Na drie kwartier zoeken heeft de brandweer enkele ventilatoren gebruikt om de rook uit het pand te drijven om de brandhaard alsnog te vinden. Dit werkte want ineens werden vlammen in het plafond zichtbaar.

Eenmaal de brandhaard gevonden ging het snel. De brandweer kon de brand blussen en verder ventileren. Wel is er flinke schade aan het pand en is alles zwart van de rook en het roet.

Tijdens de brand zijn door de brandweer enkele goederen uit het pand gehaald, zoals grote banden en gasflessen.

De oorzaak zal worden onderzocht.

Foto’s & Video: Rens de Haan

Middelbrand Schoonhove (1) Middelbrand Schoonhove (2) Middelbrand Schoonhove (3) Middelbrand Schoonhove (4) Middelbrand Schoonhove (5) Middelbrand Schoonhove (6) Middelbrand Schoonhove (7) Middelbrand Schoonhove (8) Middelbrand Schoonhove (9) Middelbrand Schoonhove (10) Middelbrand Schoonhove (11) Middelbrand Schoonhove (12) Middelbrand Schoonhove (13) Middelbrand Schoonhove (14) Middelbrand Schoonhove (15) Middelbrand Schoonhove (16) Middelbrand Schoonhove (17) Middelbrand Schoonhove (18) Middelbrand Schoonhove (19) Middelbrand Schoonhove (20) Middelbrand Schoonhove (21) Middelbrand Schoonhove (22) Middelbrand Schoonhove (23)  Middelbrand Schoonhove (25) Middelbrand Schoonhove (26) Middelbrand Schoonhove (27) Middelbrand Schoonhove (28) Middelbrand Schoonhove (29) Middelbrand Schoonhove (30) Middelbrand Schoonhove (31) Middelbrand Schoonhove (32) Middelbrand Schoonhove (33) Middelbrand Schoonhove (34) Middelbrand Schoonhove (35) Middelbrand Schoonhove (36) Middelbrand Schoonhove (37) Middelbrand Schoonhove (38) Middelbrand Schoonhove (39)

 

Cookievoorkeuren wijzigen