Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (4)Nieuwveen, 3 juni 2014

De hulpdiensten werden deze middag gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op het Blokland – N231 in Nieuwveen. Er zou sprake zijn van een gekantelde auto en aanhanger waarbij de bestuurder bekneld was geraakt.


Direct na het ongeval schoten omstanders massaal te hulp en hebben de man uit zijn auto geholpen. Daarna hebben de omstanders direct de auto maar weer even recht gezet voor de man. Bij het ter plaatse komen van de eerste politie auto stond de auto al weer op zijn wielen.

De brandweer werd afgemeld en de ambulancedienst heeft de bestuurder gecontroleerd op zijn verwondingen wat wonder boven wonder beperkt bleef tot een wond op zijn arm. Hij werd niet afgevoerd naar het ziekenhuis.

De politie heeft een gedeelte van de weg afgezet in afwachting van de Berger en de VOA. Toen deze eenmaal ter plaatse was, is de hele weg even dicht gezet zodat de aanhanger geborgen kon worden en direct gewogen door de VOA.

Volgens de bestuurder was de aanhanger niet te zwaar maar de mensen van de VOA dachten hier ander over. Na wat moeite lukte het om de aanhanger goed te wegen. Aangezien dit een ongeremde aanhanger was, mocht de auto totaal 400 kilo trekken. Totaal woog de aanhangwagen maar liefst 1620 kilo en was hiermee dus twee keer het maximale gewicht. De bestuurder zal hiervoor een proces verbaal krijgen.

De oorzaak is onbekend maar heeft dus mogelijk met de veel te zware aanhanger te maken. De man verklaarde dat de aanhangwagen ineens ging slingeren en dat het ongeval daarna snel gebeurd was.

Foto’s: Rens de Haan

Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (1) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (2) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (3) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (5) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (6) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (7) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (8) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (9) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (10) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (11) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (12) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (13) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (14) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (15) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (16) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (17) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (18) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (19) Beknelling Blokland - N231 Nieuwveen (20)

Cookievoorkeuren wijzigen