aaaaDSC_0185

Nieuwerkerk aan den IJssel, 2 juni 2014

Even voor zes uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een melding van een ongeval aan de Hoofdweg Zuid in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ter plaatse bleek een scooterrijder op een fietsoversteekplaats op de rotonde  te zijn aangereden door een auto.

De oversteekplaats, waar op de fietsers voorrang hebben op het overige verkeer op de hoofdrijbaan, is al extra beveiligd met in het wegdek aangebrachte, knipperende, led verlichting. Ondanks deze voorzorgsmaatregelen  ontstond er helaas toch een aanrijding, waarbij de bestuurder van de scooter hard op het asfalt terecht kwam. Diverse automobilisten hebben direct hun auto aan de kant van de weg gezet om hulp te verlenen.  Met behulp van deze omstanders is de jongen uiteindelijk op een wervelplank gefixeerd een naar het ziekenhuis vervoerd. Gedurende de tijd die het afhandelen van dit ongeval in beslag nam, was het verkeer rondom de rotonde op de kruising met de Laan van Avant Garde gestremd. Dit zorgde voor lange files op de diverse omliggende wegen. De aanwezige politieagenten hebben zoveel mogelijk geprobeerd om het verkeer in goede banen langs de plek van het ongeval te leiden.

Foto’s : Sylvia van Straalen


aaaDSC_0158 aaaDSC_0161 aaaDSC_0168 aaaDSC_0170 aaaDSC_0176 aaaDSC_0179 aaaDSC_0188 aaaDSC_0191 aaaDSC_0197 aaaDSC_0213 aaaDSC_0226 aaaDSC_0233 aaaDSC_0246 aaaDSC_0278

Cookievoorkeuren wijzigen