aaaaDSC_0160

Nieuwerkerk aan den IJssel, 1 juni 2014

Aan het eind van de middag werd de politie van Nieuwerkerk aan den IJssel gewaarschuwd in verband met een mogelijk zedenmisdrijf dat plaats gevonden zou hebben aan het Wielenpad in het Hitlandbos in Nieuwerkerk aan den IJssel. Volgens de berichtgeving zou er mogelijk een vrouw zijn aangerand op het bospaadje.

De politie is direct begonnen met een grootschalig onderzoek in het Hitlandbos,  maar ook in het naastgelegen park met recreatiewoningen. Hierbij werd ook de de hulp van een peleton ME-ers ingeroepen, onder andere om een buurtonderzoek uit te voeren. Gedurende het onderzoek, dat tot ongeveer acht uur duurde, was het bos met linten volledig afgesloten en op alle  in -en uitgaande wegen werd alle verkeer gecontroleerd. Even na acht uur werd het bos weer volledig vrijgegeven.  Door omwonenden werd er melding gemaakt van de aanwezigheid van veel politie agenten in kogelwerende vesten. Dit bleek een preventieve maatregel, maar er is volgens de berichten geen sprake geweest van  een situatie waar voor de kogelwerende vesten werkelijk noodzakelijk waren.

Foto’s:  Sylvia van Straalen

aaaDSC_0146 aaaDSC_0151

 

Cookievoorkeuren wijzigen