Achtervolging ivm autodiefstal Waddinxveen (1)Waddinxveen, 1 juni 2014

Deze nacht heeft er een ware klopjacht plaats gevonden op een aantal autodieven in Waddinxveen. Een paar uur eerder vanavond/vannacht werd een busje gestolen door enkele jonge gasten. Een man was in een café en wanneer hij zijn jas wilde pakken bleek deze te zijn verdwenen, maar ook zijn sleutels die er in zaten, waren weg. Eenmaal thuis bleek al snel dat zijn bus gestolen was.

Enkele Waddinxveense jongelui hebben de man geweldig geholpen vanavond. Eén van de hoofdpersonen in deze zaak, welke liever niet met naam genoemd wordt, verteld zijn verhaal:

” Ik werd vanavond gebeld door wat vrienden dat er wat problemen waren geweest met andere jongeren die in een wit busje reden. Ik ben er naar toegegaan en er bleek dat er onder andere tegen onze auto’s was geschopt. Al snel zag ik het witte busje en heb er een foto van gemaakt ter bewijs. Niet veel later zagen we een man waarvan we dachten dat hij dronken was of iets dergelijks, hij deed een beetje raar. Toen we hem aanspraken bleek al snel dat er een busje was gestolen van de man. Meteen dacht ik: dat kan geen toeval zijn en heb hem een foto laten zien van het busje. De man bevestigde dat het busje waar wij nog geen half uur problemen mee hadden, zijn busje bleek te zijn.

Ik heb de man aangeboden om in te stappen en ben wat bekende hangplekken in Waddinxveen af gaan rijden om te zoeken naar het witte busje. Hoewel deze kort geleden nog in de buurt was, leek hij nu van de aardbodem verdwenen. Ik ben naar het industrieterrein Coenecoop gereden en heb daar elke straat rond gereden. Na zo’n tien minuten wilde ik hier eigenlijk weer vertrekken totdat we ineens werden ingehaald door het witte busje. Nu bleek dat ook een rode Peugeot 107 bij de autodieven hoorde.

Ik heb geprobeerd ze te laten stoppen maar ze gingen er direct met een hoge snelheid vandoor in de richting van de A12. Eenmaal op de Zuidplaslaan reed het busje tegen de 140km/u, maar hé, ik heb een Golf GTI, dan moet je niet de wedstrijd met mij aangaan op een recht stuk. Ik ben hem met zo’n 180 kilometer per uur voorbij gegaan met de intentie om hem tot stoppen te dwingen. Toen ik hem voorbij reed heb ik alle gezichten herkent van de mensen die er in zaten maar ook van de Peugeot die er bij hoorde, ze wonen allemaal in Waddinxveen, ik kan ze zo aanwijzen. Mijn vrienden waren inmiddels met hun auto’s inmiddels 0ok aangekomen en we probeerde hem te laten stoppen en uiteraard hadden we allang de politie aan de lijn, maar het busje sloeg linksaf een woonwijk in. Niet heel slim van ze, maar al snel kwamen ze via de Zonnesingel het Zonnehof oprijden en kwamen ze in deze doodlopende weg stil te staan. Ze zijn allebei uit de auto gesprongen en weggerend. Ik ben direct uit de auto gevlogen en achter die gassies aan gerend waarna ik er één te pakken kreeg. Ik heb tegen hem gezegd; “Je kan rustig mee lopen of met geweld” Ja, hij moest toch mee weetje. Al snel schoten me vrienden te hulp en zo wisten we één van de jongens te overmeesteren. De al snel ter plaatse gekomen politie heeft de jongen aangehouden.”

De politie was al snel met meerdere eenheden ter plaatse en heeft de wijk uitgekamd maar de andere jongens werden niet meer gevonden. Niet heel erg want doordat de jongens herkend waren, wist de politie al snel de andere inzittende van het gestolen busje thuis op te halen. Ook hij werd aangehouden.

Wat de inzittende van de rode Peugeot precies voor aandeel waren in dit verhaal is ons niet helemaal duidelijk.

De eigenaar van het busje, die het hele spektakel heeft mee mogen maken, was de jongens dankbaar voor de spontane hulp. Blij genoeg, want hij kreeg zijn busje terug. Al moet hij hier nog wel even op wachten want deze is voor nader onderzoek in beslag genomen en afgevoerd naar het politiebureau.

Alle jongens kijken nog even stuk voor stuk of hun mooi gepimpte auto’s niet beschadigd zijn na de wilde rit en lachend werd nog even de warmte van elkaars banden gevoeld, maar daarna ging iedereen toch echt weer retour waaronder een aantal naar het politiebureau om een verklaring af te leggen.

Mogelijk volgt er nog een persbericht.

Foto’s: Rens de Haan Achtervolging ivm autodiefstal Waddinxveen (2) Achtervolging ivm autodiefstal Waddinxveen (3) Achtervolging ivm autodiefstal Waddinxveen (4) Achtervolging ivm autodiefstal Waddinxveen (5) Achtervolging ivm autodiefstal Waddinxveen (6) Achtervolging ivm autodiefstal Waddinxveen (7) Achtervolging ivm autodiefstal Waddinxveen (8) Achtervolging ivm autodiefstal Waddinxveen (9) Achtervolging ivm autodiefstal Waddinxveen (10) Achtervolging ivm autodiefstal Waddinxveen (11) Achtervolging ivm autodiefstal Waddinxveen (12) Achtervolging ivm autodiefstal Waddinxveen (13) Achtervolging ivm autodiefstal Waddinxveen (14)

 

Cookievoorkeuren wijzigen