Assistentie politie (2)Rijnsaterwoude, 30 mei 2014

Een insluiper is gisteren na een achtervolging in de Braassem gefietst en daar door de politie uit gevist. De Alphenaar had die ochtend sieraden gejat in verzorgingshuis Gogherweide in Roelofarendsveen.

Hij werd door iemand gesnapt en viel deze bewoner aan. Die sloeg echter ook van zich af, maar toch wist de insluiper te ontkomen. Een agent ter plaatse vertelt dat de jonge dief er vervolgens op de fiets vandoor is gegaan. ,,Naar aanleiding van het signalement hadden we al een idee van wie het was’’, legt de agent uit. ,,Collega’s zagen hem vervolgens fietsen in Rijnsaterwoude, waarschijnlijk op de terugweg naar Alphen. Toen hij door had dat hij werd achtervolgd, fietste hij een erf op. Daar is hij de Braassem in gegaan met fiets en al.’’ Agenten leenden een boot en trokken hem vijftig meter van de kant uit het water.

Duikers haalden daarna zijn jas, een aansteker, een telefoon een cent uit het water.

Foto’s: Toon van der Poel

Assistentie politie (1) Assistentie politie (3) Assistentie politie (4) Assistentie politie (5) Assistentie politie (6) Assistentie politie (7) Assistentie politie (8)

Cookievoorkeuren wijzigen