Weer ongeluk Reeuwijk (2)Reeuwijk, 29 mei 2014

De  hulpdiensten werden vandaag naar de Goudseweg in Bodegraven gestuurd voor een ongeval. Al snel bleek dit niet om de Goudseweg maar de inmiddels algemeen bekende Goudsestraatweg – N459 in Reeuwijk te gaan.

De afgelopen weken ging het al zo’n 35 keer mis in de bocht. Nu was het klein stukje verderop, een motorrijder reed over de buitenbaan van de rotonde en bij het verlaten hiervan ging hij onderuit en kwam ten val. De man is in de ter plaatse gekomen ambulance aan zijn verwondingen behandeld.

Door  de langere tijd droogte  is er veel zand en/of stof en rubber op het wegdek terecht gekomen. Omdat het de laatste tijd weer veel regent wordt het wegdek glad. Men moet scherpe bochten zoals hier het geval is niet onderschatten en minimaal de adviessnelheid opvolgen. Ook rotondes zijn een punt, als het regenwater aan het opdrogen is krijg je door dat automobilisten allemaal op nagenoeg dezelfde plek de rotonde verlaten dat de bandensporen droog zijn maar het middengedeelte nog nat is. Als je dan als motorrijder of automobilist op het nog natte gedeelte terecht komt kan dit ook voor glijpartijen zorgen.

De politie zal dit ongeval verder  in onderzoek nemen.

Foto’s: Rens de Haan

Weer ongeluk Reeuwijk (1) Weer ongeluk Reeuwijk (3) Weer ongeluk Reeuwijk (4) Weer ongeluk Reeuwijk (5) Weer ongeluk Reeuwijk (6) Weer ongeluk Reeuwijk (7)

Cookievoorkeuren wijzigen