Schiterpartij Leiden (3)Leiden, 27 mei 2014

De recherche van de politie Leiden onderzoekt een incident waarbij dinsdagochtend vroeg op een horecagelegenheid aan het Jacques Urlusplantsoen werd geschoten. Er raakte niemand gewond. Wel werden in totaal 15 mannen aangehouden.

Rond 05.00 uur meldden getuigen bij de politie dat zij schoten hadden gehoord. Agenten waren snel ter plaatse bij de vermeende schietpartij en constateerden dat er inderdaad geschoten was: de gevel van het pand bleek te zijn beschadigd. In het café waren op dat moment 10 personen aanwezig: zij waren ongedeerd en werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Vluchtauto

De getuigen meldden eveneens dat zij na de schoten een witte auto hadden zien wegrijden. Agenten pikten de auto in de omgeving op en er volgde een achtervolging: op de Zeemanslaan sprongen drie inzittenden uit de auto, zij werden direct aangehouden. De auto ging er vervolgens vandoor in de richting van Den Haag. Op de Boslaan zetten Haagse agenten – die ook van het incident op de hoogte waren – de auto langs de kant, waarna ook de laatste twee inzittenden werden gearresteerd.

Onderzoek

De recherche van de politie Leiden onderzoekt de toedracht van het schietincident, evenals de betrokkenheid van de aangehouden verdachten. Onder hen zijn mannen in de leeftijd van 21 tot 50 jaar uit Leiderdorp en Leiden. Echter is nog niet van alle verdachten de identiteit bekend. In het kader van dit onderzoek werd op zowel het Jacques Urlusplantsoen als de Zeemanslaan naar sporen gezocht, onder meer met speurhonden. Op het ‘plaats delict’ aan de Zeemanslaan werd een wapen gevonden. De recherche zet het onderzoek voort, mensen die informatie hebben die van belang zou kunnen zijn, worden verzocht contact op te nemen op telefoonnummer 0900-8844.

Foto’s: Toon van der Poel
Informatie: Politie persbericht.

Schiterpartij Leiden (1) Schiterpartij Leiden (2)  Schiterpartij Leiden (4) Schiterpartij Leiden (5)

Schietpartij Leiden (1) Schietpartij Leiden (2) Schietpartij Leiden (3)

Cookievoorkeuren wijzigen