Geweld bij inbraak (7)Gouda, 26 mei 2014

De politie is vanavond met veel eenheden richting het Vogelplein in Gouda gegaan voor een melding overval. Dit bleek ter plaatse niet helemaal juist, het zou namelijk gaan om een inbraak / insluiping.

Een getinte man zou rond half acht de woning van een gezin zijn binnengeslopen waarna hij door de bewoner werd overlopen. De insluiper zou vervolgens de bewoner meerdere malen geslagen hebben. De bewoner werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie is direct een groot onderzoek gestart waarbij de (technische) recherche ook ter plaatse kwam. Uiteindelijk kwam ook een speurhond ter plaatse welke de buurt heeft uitgekamd.

De politie is een groot buurtonderzoek gestart en is woning voor woning afgegaan om getuigen te zoeken. Ook is de politie in het ziekenhuis de bewoner gaan verhoren, deze zijn toestand zou stabiel zijn.

Politie persbericht:

Gouda – Een nog onbekende man mishandelde maandag 26 mei een 31-jarige man in zijn woning aan het Vogelplein. De mishandeling vond plaats nadat het slachtoffer de man had betrapt toen hij vermoedelijk aan het inbreken was in de woning.

Het slachtoffer was 18.30 uur in zijn woning toen hij de nog onbekende man aantrof. De man was vermoedelijk de woning ingeslopen met de intentie om in te breken, maar toen hij merkte dat hij betrapt was, werd hij agressief naar het slachtoffer toe en mishandelde hem. Het slachtoffer raakte hierbij gewond. Vervolgens ging de verdachte ervandoor, met enkele persoonlijke bezittingen van het slachtoffer.

Verschillende politie-eenheden zochten in de nabije omgeving nog naar de verdachte, onder andere met behulp van een speurhond en een politiehelikopter, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd om zich te laten behandelen aan zijn verwondingen. De politie is dringend op zoek naar getuigen.

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van deze insluiping en mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van de politie in Gouda via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Foto’s: Rens de Haan, Wim Slagers en Rob de Jong

Geweld bij inbraak (1) Geweld bij inbraak (2) Geweld bij inbraak (3) Geweld bij inbraak (4) Geweld bij inbraak (5) Geweld bij inbraak (6)  Geweld bij inbraak (8) Geweld bij inbraak (9) Geweld bij inbraak (10) Geweld bij inbraak (11) Geweld bij inbraak (12) Geweld bij inbraak (13) Geweld bij inbraak (14) Geweld bij inbraak (15) Geweld bij inbraak (16) Geweld bij inbraak (17) Geweld bij inbraak (18) Geweld bij inbraak (19)

vogelpln_gda_wslagers_1 vogelpln_gda_wslagers_2 vogelpln_gda_wslagers_5 vogelpln_gda_wslagers_6 vogelpln_gda_wslagers_7 vogelpln_gda_wslagers_8 vogelpln_gda_wslagers_10

Cookievoorkeuren wijzigen