aaaaaaDSC_0042

Moordrecht, 22 mei 2014

Rond vijf uur werd de brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel opgeroepen voor een melding dier te water aan het Westeinde in Moordrecht. Ter plekke bleek er inderdaad een paard rond te zwemmen in de sloten van de polder achter de Schielands Hoge Zeedijk.

De eigenaren van het paard liepen toevallig op het terrein, toen ze ineens merkten dat er een paard te weinig in het weiland liep. Na inspectie bleek dat een tweejarige merrie in het water beland was en er niet meer zelfstandig uit kon komen. Aanvankelijk zwom het dier in  het brede gedeelte van de waterpartij, maar besloot gelukkig om naar een smaller en ondieper gedeelte te gaan. Hier kon de brandweer vrij snel een lasso om de hals werpen, waarna men de viervoeter naar de zijkant van de sloot kon dirigeren. Hier kon de eigenaresse het paard ook een halster om doen, waarna men ook hier een touw kon vastmaken. Met behulp van twee touwen en de nodige mankracht stond het paard snel weer op het droge. Helaas besloot het dier er, vermoedelijk wat gestressed door de aanwezigheid van een brandweerkorps en de nodige hulptroepen in haar weiland, om er toen op volle snelheid van door te gaan, met alle touwen nog aan haar halster hangend.  Na enige tijd keerde de rust enigszins weer en  liet ze zich vangen en van alle touwen ontdoen.  Hierna kon de brandweer, inclusief alle materieel, weer retour naar de kazerne.

Foto’s : Sylvia van Straalen


aaaDSC_0018 aaaDSC_0030 aaaDSC_0032 aaaDSC_0038 aaaDSC_0039 aaaDSC_0040 aaaDSC_0041 aaaDSC_0045 aaaDSC_0053 aaaDSC_0058 aaaDSC_0059 aaaDSC_0060 aaaDSC_0062 aaaDSC_0065 aaaDSC_0072 aaaDSC_0077 aaaDSC_0080

 

Cookievoorkeuren wijzigen