Middelbrand NWK (13)

Noordwijk, 21 mei 2014

Tegen het einde van de woensdagochtend rond 11:30 werden de politie en brandweer opgeroepen voor een gebouwbrand aan de Duinweg in Noordwijk. Na een aantal minuten werd er wegens slechte waterwinning opgeschaald naar middelbrand waarna nog meer brandweervoertuigen zich naar de brand spoedde om zo de andere voertuigen van water te voorzien. De brand bleek te woedde op vakantiepark/camping  ”Duinhorst”.

Er bleek bij een vakantiehuisje een schuurtje in brand te staan. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het gebouwtje maar deze werden door de brandweer al snel geblust. Het nablussen nam nog enige tijd in beslag waarna even na half één het sein ‘brandmeester’ werd gegeven. De schuur zal als verloren moeten worden beschouwd.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Mogelijk heeft dit te maken met de aanwezige apparatuur in de schuur voor een vijver naast het pand. Na het blussen van de schuur heeft de brandweer het water van de vijver, waar koikarpers in zwommen, ververst omdat er bluswater in terecht was gekomen. Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen.

Foto’s: Marco van Bemmel

Middelbrand NWK (1) Middelbrand NWK (2) Middelbrand NWK (4) Middelbrand NWK (5) Middelbrand NWK (6) Middelbrand NWK (7) Middelbrand NWK (8) Middelbrand NWK (9) Middelbrand NWK (10) Middelbrand NWK (11) Middelbrand NWK (12) Middelbrand NWK (14) Middelbrand NWK (15)

 

Cookievoorkeuren wijzigen