gouwekade-apn 061

Alphen aan den Rijn, 20 mei 2014

Vanavond werd er brandweerassistentie gevraagd omdat er een sloep was gezonken aan de Gouwekade in deze plaats.

Een sloep met een zware buitenboordmotor welke  tijdens de 2e wereldoorlog gebruikt werd om de Duitsers over te zetten had water gemaakt en naar de bodem van de Oude Rijn gezonken. Op de plaats waar dit was gebeurd was het niet mogelijk om de boot naar boven te halen en door bewoners werd i.s.m. de brandweer besloten om de boot elders heen te slepen en deze daar omhoog te halen.
Onder de sloep werden banden aangelegd en naar een in de buurt gelegen werf gesleept. Daar stond een grote kraan welke de sloep langzaam maar zeker uit het water haalde, en verplaatste naar een plek waar deze op het land kon worden neergezet.
De sloep en de buitenboordmotor konden daarna verder geïnspecteerd worden.
Hoe de sloep is gezonken is niet helemaal duidelijk maar de zware buitenboordmotor zou dit kunnen hebben veroorzaakt
Ik wil de bewoners bedanken voor alle informatie die men mij kwam vertellen tijdens dit voorval.

Foto’s Edwin Kasteleijns

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen