Bom Leiden - Wassenaar (1)Leiden / Wassenaar, 19 mei 2014

Een week geleden werd er nog GRIP 4 voor afgegeven, de Leidse vliegtuigbom. Deze werd gevonden aan de Amphoraweg in Leiden. Ongeveer een week later werd de bom veilig getransporteerd naar vliegveld Valkenburg waar op vakkundige wijze de ontsteking uit de bom werd verwijderd.

Toen de ontsteking er uit was kon men de bom veilig vervoeren naar het strand bij Wassenaar. Hier werd omstreeks half drie de bom onder toeziend oog van vele toeschouwers tot ontploffing gebracht. Dit bracht, zoals altijd, weer een mooi spektakel met zich mee.

Item om technische redenen later geplaatst.

Foto’s: Toon van der Poel

Bom Leiden - Wassenaar (14)Bom Leiden - Wassenaar (7)Bom Leiden - Wassenaar (8)Bom Leiden - Wassenaar (2) Bom Leiden - Wassenaar (3) Bom Leiden - Wassenaar (5)Bom Leiden - Wassenaar (10) Bom Leiden - Wassenaar (6)Bom Leiden - Wassenaar (12)Bom Leiden - Wassenaar (4) Bom Leiden - Wassenaar (9) Bom Leiden - Wassenaar (11) Bom Leiden - Wassenaar (13)

Cookievoorkeuren wijzigen