Leiden, 18 mei 2014

De hulpdiensten hebben deze middag gezamenlijk opgeschaald naar GRIP 1 omdat er mede door het warme weer veel onwelwordingen waren bij de marathon in Leiden. Ook het SIGMA team werd ter plaatse gevraagd.

De marathon kon door gaan maar wel stonden grote getale hulpdiensten klaar om mensen op te vangen. Veel van de onwel geworden lopers werden opgevangen op meerdere plekken in Leiden, bij het SIGMA team. De brandweer, die ook was uitgerukt met meerdere voertuigen, stond samen met een van de SIGMA teams op de Garenmarkt in Leiden, het andere SIGMA team stond op het Gangetje in Leiden. Er werd constant geadviseerd om veel te drinken en niet te warm te kleden. Ook was de weg bij het Gangetje afgesloten voor al het verkeer, sommige mensen negeerde dat en liepen door. Deze werden, soms met harde hand, teruggestuurd naar de route.

Het is tot nu toe nog onbekend hoeveel personen er bij de marathon onwel zijn geworden. Een onbekend aantal is ook door een ambulance die stand-by stond op het Gangetje vervoerd voor nadere controle in het ziekenhuis. Al met al hebben de hulpverleners de situatie goed kunnen op vangen.

Foto’s: Menno Plug &  Toon van der Poel

Grip 1 Leiden Marathon (1) Grip 1 Leiden Marathon (2) Grip 1 Leiden Marathon (3)
Grip 1 Leiden Marathon (5) Grip 1 Leiden Marathon (6) Grip 1 Leiden Marathon (7)  Grip 1 Leiden Marathon (9) Grip 1 Leiden Marathon (10) Grip 1 Leiden Marathon (11) Grip 1 Leiden Marathon (12)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen