Sloep gezonken Gouda (2)Gouda, 18 mei 2014

De brandweer van Gouda werd vandaag gealarmeerd voor het assisteren bij een gezonken sloep aan de Kattensingel in Gouda. Ter plaatse bleek de sloep te liggen aan het Regentesseplantsoen. De sloep lag al voor meer als de helft onder water.

De brandweer is direct begonnen met het leegpompen van de boot en er werd een duiker te water gelaten. Deze heeft onder andere touwen kunnen bevestigen zodat zijn collega’s op de kant de sloep konden rechttrekken en daarmee kon worden voorkomen dat er nog water over de rand de boot in liep. Toen de sloep eenmaal weer waterpas lag en het meeste water er uit was gepompt, kon men opzoek naar de oorzaak. Deze werd enige tijd later gevonden en betrof een water toevoer / afvoer aan de onderkant van de boot.

De eigenaar werd in kennis gesteld en was al snel ter plaatse. Toen de sloep geheel watervrij was en het lek zo goed mogelijk gedicht, kon men retour kazerne. De eigenaar bleef achter met zijn sloep. Omdat ook de motor onder water heeft gelegen is de vraag of deze het nog zal doen, maar dit is onbekend.

De rest van de afgemeerde schippers had zo onverwachts ineens spektakel voor de “deur” en kon daar ook onder genot van een biertje van mee “genieten”

Foto’s: Rens de Haan

Sloep gezonken Gouda (1) Sloep gezonken Gouda (3) Sloep gezonken Gouda (4) Sloep gezonken Gouda (5) Sloep gezonken Gouda (6) Sloep gezonken Gouda (7) Sloep gezonken Gouda (8) Sloep gezonken Gouda (9) Sloep gezonken Gouda (10) Sloep gezonken Gouda (11) Sloep gezonken Gouda (12) Sloep gezonken Gouda (13) Sloep gezonken Gouda (14) Sloep gezonken Gouda (15) Sloep gezonken Gouda (16) Sloep gezonken Gouda (17) Sloep gezonken Gouda (18) Sloep gezonken Gouda (19)

Cookievoorkeuren wijzigen